Ηλιούπολη 3 Μάη 2020

Στην αρχή, είδαμε την “εξ αποστάσεως εκπαίδευση” σαν μέγα επίτευγμα του Υπουργείου Παιδείας. Μια διαδικασία που στο βαθμό που μπόρεσε να υλοποιηθεί, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο φιλότιμο και την μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς της χώρας μας και στις οικογένειες των μαθητών.

Σε πλατφόρμες που δεν «άντεχαν» το φόρτο, χωρίς εξοπλισμό στα σχολεία και χωρίς τεχνογνωσία, έργο των «τεμπέληδων και απαξιωμένων» εκπαιδευτικών.

Ας είμαστε όμως ξεκάθαροι :

Η μόνη διαδικασία που μπορεί να θεωρηθεί Εκπαίδευση είναι με την φυσική παρουσία των εκπαιδευτικών και των μαθητών στις τάξεις.

Στη συνέχεια, ακούσαμε εξαγγελίες για εξοπλισμό που θα μοιραστεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, που στη συνέχεια «τροποποιήθηκε» σε «εξοπλισμό που θα μοιραστεί στα σχολεία για όσα παιδιά δεν έχουν», για να καταλήξει η αρμοδιότητα να ανατίθεται στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου και να καλύπτονται μόνο οι ανάγκες σε υπολογιστές των σχολικών μονάδων.

Η εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού προς όλους (μαθητές-εκπαιδευτικούς) πρέπει να γίνει με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση και όχι από τα ταμεία των σχολικών επιτροπών, δηλαδή από τους φορολογούμενους Δημότες. Είναι μια καλή ευκαιρία, ο εξοπλισμός αυτός να αναβαθμίσει την εκπαιδευτική διαδικασία σε όλα σχολεία της χώρας.

Την ίδια ώρα, παρακολουθούμε να ανακοινώνονται εγκύκλιοι από μεριάς του Υπουργείου, που η μία αναιρεί την άλλη, με θύματα τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, να αγωνιούν για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και με ύλη που δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι έχει διδαχθεί σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Μέσα σ΄ αυτό το πρωτοφανές Αλαλούμ, η κυβέρνηση αποφασίζει να ανοίξει τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, για ένα διάστημα 20 ημερών (10 ημέρες μαθήματος) και στη συνέχεια να λήξει η σχολική χρονιά.

Τι άλλαξε άραγε από την ημέρα που αποφάσισε να τα κλείσει;

Έπαψαν τα παιδιά μας να είναι υγειονομικές βόμβες;

Έχει προετοιμαστεί το ΕΣΥ για νέο κύμα κρουσμάτων;

Έχουμε νέα επιστημονικά δεδομένα για τον Covid 19;

Έχουν εξασφαλιστεί κανόνες υγιεινής με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, που θα μπορεί να εργάζεται την ώρα των μαθημάτων;

Πιστεύουμε πως η σχολική χρονιά πρέπει να ολοκληρωθεί εδώ και τώρα, με προαγωγή όλων των μαθητών στην επόμενη τάξη.

Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά μας να είναι τα “πειραματόζωα”, στην προσπάθεια απόκτησης Ανοσίας της Αγέλης

Να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για την Γ Λυκείου και την διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων και να προετοιμαστούμε –μικροί και κυρίως μεγάλοι - για την επόμενη σχολική χρονιά που ακόμα θα υπάρχει ο Covid 19.

Καλούμε όλους τους Γονείς να συμμετάσχουν στην Συλλογή Υπογραφών (https://bit.ly/2VZHaxc) για να ΜΗΝ Ανοίξουν Τώρα τα Σχολεία

Εμείς, αναλάβαμε την ατομική μας ευθύνη, ας αναλάβει και η Πολιτεία τη δική της …

Μείναμε Σπίτι ...

Μείναμε Όρθιοι και Δυνατοί ...

Δεν Μένουμε όμως Σιωπηλοί ...

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                 Η Γραμματέας
Μιχάλης Τασούλας    Ντόρα Κουφουδάκη
 

Προβλήθηκε 822 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.