Σε «φάμπρικα» εξελίσσονται οι απευθείας αναθέσεις στην προμήθεια μασκών, πάντα στο όνομα των «έκτακτων αναγκών» τις οποίες επικαλείται μονίμως η κυβέρνηση από τις μάσκες, μέχρι την ψήφιση νομοσχεδίων.

Έτσι, εκτός της πολύβουης υπόθεση ανάθεσης στην λαρισαϊκή εταιρεία του Α. Νταβέλη, έρχονται στην επιφάνεια και άλλες ανάλογες, μικρότερης εμβέλειας μεν, πλην όμως ενδεικτικές του τρόπου διακυβέρνησης, περιπτώσεις.

Η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, για την τακτική αναθέσεων της οποίας έχει γράψει και το Tvxs.gr, μέσα στον Απρίλιο υπέγραψε ακόμα δύο συμβάσεις για την «προμήθεια υγειονομικού υλικού (προστατευτικές μάσκες) για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορονοϊου COVID-19 στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας».

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η πρώτη σύμβαση υπεγράφη στις 9 Απριλίου (ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠ. ΑΡΙΘ. 9/2020) και αφορά την προμήθεια 270.000 χιλιάδων μασκών έναντι 228.960 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ (6%).

Προμηθευτής των μασκών είναι ο κ. Διαμαντόπουλος Μαρίνος του Θεοδώρου, με έδρα την Ηλιούπολη.

Η εταιρεία φαίνεται να διαθέτει εποχικά είδη - χριστουγεννιάτικα, αποκριάτικα και άλλα - και στο Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων φαίνεται ότι στο παρελθόν τα μόνα πράγματα που έχει προμηθεύσει σε δημόσιους φορείς, κυρίως δήμους, είναι χριστουγεννιάτικα δέντρα! 

Το ίδιο ισχύει και για δεύτερη σύμβαση (ΥΠ. ΑΡΙΘ. 6/2020) που υπεγράφη στις 14 Απριλίου και πάλι για «Προμήθεια υγειονομικού υλικού (προστατευτικές μάσκες) για την κάλυψη των αναγκών όλων των Καταστημάτων Κράτησης της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Το ποσό της σύμβασης εδώ είναι μικρότερο, 47.700 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ και προμηθευτής είναι η εταιρεία ΤΙΜ. ΜΠΟΥΚΗΣ & ΥΙΟΙ ΟΕ με διακριτικό τίτλο «ΑΜORTEAM».

Η εν λόγω εταιρεία δεν ασχολείται με χριστουγεννιάτικα δέντρα, αλλά εισάγει... αμορτισέρ και άλλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων. 

πηγή

Προβλήθηκε 552 φορές
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό - Αθώα η μητέρα για πορνογραφία και μαστροπεία

Όσοι βρίσκονταν στο δικαστήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα στο άκουσμα της απόφασης, ενώ αυτή την ώρα πλήθος κόσμου βρίσκεται έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και πανηγυρίζει.

Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.