Πέθανε το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 60 ετών, ο σ. Στέλιος Λαμπαρδάκης, εργαζόμενος στο Αρχείο του ΚΚΕ, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Καταγόταν από εργατική οικογένεια, γιος εργάτη της «Χαλυβουργικής» και εργάτριας στα κλωστήρια του Φαλήρου, οπαδών του ΚΚΕ. Εντάχθηκε στο κίνημα από τα εφηβικά του χρόνια, στη μαθητική ΟΒ του ΣΤ' Γυμνασίου Καστέλλας. Δυο χρόνια μετά το πέρασμά του στη συνοικιακή Οργάνωση γίνεται μέλος του ΚΚΕ.

Σπούδασε στη Ρουμανία, όπου διετέλεσε στέλεχος της ΚΝΕ. Επιστρέφοντας εκλέγεται μέλος του Γραφείου και μετέπειτα Γραμματέας της ΚΟΒ Προφήτη Ηλία Πειραιά.

Εργάστηκε ως υπάλληλος σε τουριστικό γραφείο, εμποροϋπάλληλος, εργάτης στην «Colgate», ανθοπώλης και για μικροδιαστήματα σε άλλες δουλειές.

Στο στρατό κράτησε μαχητική στάση υπεράσπισης του δικαιώματος των στρατευμένων για πολιτική ενημέρωση, με ανοιχτό διάβασμα του «Ριζοσπάστη», βγαίνοντας στην αναφορά για να μην πιέζονται οι στρατιώτες να τραγουδούν εθνικιστικά τραγούδια, ενάντια στα καψόνια, στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό, στις διακρίσεις σε παλιούς και νέους.

Μετά την απόλυσή του από το στρατό, που συνέπεσε με την προσυνεδριακή περίοδο για το 13ο Συνέδριο του ΚΚΕ, βοήθησε στην επανασυσπείρωση δυνάμεων στο Κόμμα στο χώρο της Αχτίδας Α' Πειραιά της ΚΟΠ.

Διετέλεσε επί πολλά χρόνια μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Α' Πειραιά και κατά διαστήματα Γραμματέας της ΚΟΒ Προφήτη Ηλία.

Το 1995, λίγο μετά τη μεγάλη πλημμύρα του 1994, εντάσσεται στη δουλειά του Αρχείου του ΚΚΕ, γνωρίζοντας μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο το περιεχόμενο του Αρχείου και βοηθώντας μαζί με τους άλλους συντρόφους στην ταξινόμηση του υλικού, που σώθηκε από τις λάσπες, ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί.

Στα 25 χρόνια αυτής της διαδρομής, ο σύντροφος Στέλιος απέκτησε βαθιά γνώση του υλικού και συνέβαλε στην ανάδειξή του. Είχε αγαπήσει πολύ αυτήν την κομματική χρέωση και την αντιμετώπιζε με ζήλο και πρωτοπόρο πνεύμα.

Η γνώση του και ο λεπτομερής τρόπος που ερευνούσε τα ιστορικά ζητήματα, από το πιο απλό έως το πιο σύνθετο, ήταν παράδειγμα για τους νεότερους συντρόφους, που συνεχίζουν στο ίδιο μετερίζι της κομματικής δουλειάς.

Στη μνήμη του Στέλιου Λαμπαρδάκη οι σύντροφοί του στο Αρχείο του ΚΚΕ, παλιοί και νέοι, προσφέρουμε 310 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω του «Ριζοσπάστη», της εφημερίδας που ήταν ο καθημερινός σύντροφός του.

Η ΚΟΒ Γκύζη του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Στέλιο Λαμπαρδάκη, στην οποία ήταν μέλος τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Μέσα από τις γραμμές της έδινε τη μάχη με συνέπεια κι αυταπάρνηση για τους στόχους του τιμημένου Κόμματός μας. Καλό ταξίδι σύντροφε!

πηγή 

Προβλήθηκε 1195 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.