ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση - πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε χθες (5-5-2020) το βράδυ, ειδική εξόρμηση, στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στην Βάρκιζα.

Ειδικότερα αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τ.Τ. Ν/Α Αττικής, και τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α, πραγματοποίησαν (217) τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν οι (93) ακόλουθες παραβάσεις :

(22) για πρόκληση υπερβολικού θορύβου (ηχομέτρηση),
(5) για στέρηση άδειας οδήγησης,
(5) για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας,
(31) για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ),
(2) για τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων,
(24) για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις και,
(4) για παραβάσεις COVID-19 .

Επιπλέον αφαιρέθηκαν:

(34) άδειες ικανότητας οδήγησης,
(41) άδειες κυκλοφορίας και,
(39) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Ακινητοποιήθηκαν (5) οχήματα και μεταφέρθηκαν (2) οχήματα με γερανοφόρα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ελληνική Αστυνομία  

Προβλήθηκε 227 φορές

Φωτιά στη Βάρη: Εκκενώνονται τα χωριά SOS

Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης στον ΘΕΜΑ 104,6: Στο γηροκομείο βρίσκονται 120 άνθρωποι - Διευθυντής παιδικών χωριών SOS στον ΘΕΜΑ 104,6: Περίπου 100 τα άτομα που απομακρύνθηκαν - Για την κατάσβεση επιχειρούν 25 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λ.Ποσειδώνος λόγω εργασιών

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, στις 08.07.2020 και κατά τις ώρες 02.00΄ έως 05.00΄ θα πραγματοποιηθεί πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Ποσειδώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Κανάρη έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Λ.Καλαμακίου, περιοχής Δήμου Αλίμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.