ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση - πρόληψη των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε χθες (5-5-2020) το βράδυ, ειδική εξόρμηση, στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου στην Βάρκιζα.

Ειδικότερα αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τ.Τ. Ν/Α Αττικής, και τη συνδρομή αστυνομικών και άλλων Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Α, πραγματοποίησαν (217) τροχονομικούς ελέγχους οδηγών και οχημάτων, κατά τη διάρκεια των οποίων βεβαιώθηκαν οι (93) ακόλουθες παραβάσεις :

(22) για πρόκληση υπερβολικού θορύβου (ηχομέτρηση),
(5) για στέρηση άδειας οδήγησης,
(5) για έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας,
(31) για αντικανονικούς υαλοπίνακες (φιμέ),
(2) για τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων,
(24) για διάφορες άλλες τροχαίες παραβάσεις και,
(4) για παραβάσεις COVID-19 .

Επιπλέον αφαιρέθηκαν:

(34) άδειες ικανότητας οδήγησης,
(41) άδειες κυκλοφορίας και,
(39) ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας.

Ακινητοποιήθηκαν (5) οχήματα και μεταφέρθηκαν (2) οχήματα με γερανοφόρα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ελληνική Αστυνομία  

Προβλήθηκε 608 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.