Ηλιούπολη: 150 περίπου πιστοί «ταμπουρώθηκαν» στον Προφήτη Ηλία

Εντός των τειχών 10 Μαϊου 2020

Αυξάνονται τα περιστατικά ανησυχητικής συγκέντρωσης κόσμου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Αυτήν την ώρα «ηλεκτρισμένη» είναι η ατμόσφαιρα στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην Ηλιούπολη.

Νωρίτερα, περίπου 150 πιστοί μπήκαν στην εκκλησία και αρνούνται να βγουν.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, που επιχείρησαν να πείσουν τους πιστούς να βγουν από τον ιερό ναό, ωστόσο οι συγκεντρωμένου, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, όχι μόνο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, αλλά επιτέθηκαν και στον διευθυντή της αστυνομίας.

Ζητήθηκε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και η κατάσταση ήταν έκρυθμη.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την απόφαση της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης που κάλεσε σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί της Κυριακής και σε «συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού.

Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής.

Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος.

Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας "Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι", έλεγε η πρόσκληση.

Ο ιερέας κάλεσε σε «αντισυγκέντρωση» κι έτσι περίπου 150 πιστοί «κλείστηκαν» στο ναό, ενώ η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 12.30.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του ιερέα.

https://www.lawandorder.gr/

Προβλήθηκε 2180 φορές

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.