ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 11 ΜΑΪΟΥ 2020

ΘΕΜΑ: Φιλανθρωπία από την αγία Μαρίνα και του Παραλύτου

Κάθε Κυριακή του Παραλύτου στους ναούς της αρχιεπισκοπής Αθηνών περιφέρεται δίσκος για το ίδρυμα περιθάλψεως ατόμων με νοητική υστέρηση ή με σύνδρομο Down της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών «Μαρία Κόκκορη».

Την φετινή Κυριακή η Θεία Λειτουργία τελέστηκε «κεκλεισμένων των θυρών». Έτσι δεν δόθηκε στο λαό η δυνατότητα της έκφρασης της φιλανθρωπίας προς τα ευλογημένα αυτά παιδιά στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης "Μαρία Κόκκορη" και "Ψαραύτειο", στην Γλυφάδα και το Μαρούσι.

Με αυτό το δεδομένο, από την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου της εκκλησιαστικής κοινότητας, Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, επικοινώνησε με το ίδρυμα και εξασφάλισε την αποστολή 270 μερίδων κρέατος και άλλα τρόφιμα για την παρασκευή τριών γευμάτων σε καθεμία από τις τρεις δομές του Ιδρύματος.

Τα παιδιά μάλιστα της δομής της Γλυφάδας, στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της Παναγίας Οστρομπράμσκας, φιλοξενήθηκαν από το ενοριακό μας φιλόπτωχο με γεύμα, ενώ το εκκλησιαστικό συμβούλιο εξασφάλισε την διασκέδαση τους από επαγγελματία του είδους.

Όλες τις μεταπασχαλινές ημέρες από το γραφείου του ιερού ναού, διατίθενται τρόφιμα σε όσους εκ των ενοριτών χρήζουν βοηθείας.

Δράση και εκτός ενορίας αναλήφθηκε με μέριμνα του προέδρου, για την ικανοποίηση υποδείξεως από κληρικό εκτός αυτής, αμέσου ανάγκης για τρόφιμα και μικρό χρηματικό βοήθημα, ανθρώπου που βρέθηκε σε έκτακτη περίσταση εξαιτίας των μέτρων για τον κορωναϊό.

Προηγουμένως την Μεγάλη Παρασκευή έγινε έκτακτη παράδοση τροφίμων που εξασφαλίστηκαν από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ηλιούπολης, γλυκισμάτων και δωροεπιταγών αξίας 1000 ευρώ σε δώδεκα οικογένειες με μικρά παιδιά.

Στην παράδοση των παραπάνω παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Ηλιουπόλεως για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού Ιωάννης Πούλος.

Τα χρήματα και τα γλυκίσματα καλύφθηκαν με δαπάνες του Πολωνικού ιδρύματος Fundacja Hagia Marina, μέσω του Καλλερίου ιδρύματος παιδικής μέριμνας.

Την προπασχάλια περίοδο στην Ανατολική Πολωνία, με συμμετοχή στην δράση θρησκευτικών, πολιτικών, στρατιωτικών λειτουργών και τον εθελοντών του ιδρύματος διανεμήθηκαν περίπου 40.000 πασχαλινά καλάθια σε γέροντες στα χωριά και τα γηροκομεία, σε ασθενείς και φτωχούς.

Πρωταγωνιστές ήταν οι δικοί μας άνθρωποι, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ιδρύματος Πατρίκιο Πανασόπουλο.

Νέοι που έμαθαν ελληνικά, σπούδασαν, αλλά και φιλοξενήθηκαν σε θερινές διακοπές σε κατασκηνώσεις που εξασφάλισε η εκκλησιαστική μας κοινότητα, συντόνησαν και ολοκλήρωσαν της πρωτοφανή αυτή δράση.

Το ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού που έχει ενσκήψει στην πατρίδα μας και ταλανίζει ολόκληρη την οικουμένη προσπαθεί ποικιλοτρόπως να συμπαρίσταται στους πάσχοντες αδελφούς μας.

Παρά το ότι η δομή του Κ.Ε.Α. διέκοψε την λειτουργία της σύμφωνα με όσα προτάσσει η προστασία της δημόσιας υγείας και τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και των εκκλησιαστικών αρχών, από τα μέσα Μαρτίου έχουν διανεμηθεί τρόφιμα στους απόρους αδελφούς μας, ώστε να πορευτούν όσο δεν λειτουργεί το συσσίτιο.

Σε συνεννόηση με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της αγίας Μαρίνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλιούπολης, το ΕΦΤ εξασφάλισε και διένειμε αξιόλογη ποσότητα τροφίμων ενόψει των εορτών του Πάσχα, ώστε να μην λείψει τίποτα από τους εμπερίστατους αδελφούς μας στο Πασχαλινό και όχι μόνο τραπέζι τους.

Επίσης, με τις αρχές του Δήμου μας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερα τρόφιμα, ή και μαγειρεμένο φαγητό που θα διανέμεται καθημερινώς στις οικίες ενδεών συνανθρώπων μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κινδυνεύουν περισσότερο από όλους.

Ο πρόεδρος του Ε.Φ.Τ. πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης δήλωσε ότι «Η Εκκλησία ως μητέρα πάντοτε βρίσκεται δίπλα στα τέκνα της που υποφέρουν, ουδέποτε τα εγκαταλείπει, πάσχει προκειμένου να καλύψει τόσο τις πνευματικές όσο και τις βιοτικές ανάγκες τους».

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό: (εδώ)

Εκ του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου, του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.  

Προβλήθηκε 808 φορές