Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης (γνωστές ως “Πόθεν Έσχες”) των προσώπων των περ.α΄ έως και ε΄ της παρ.1 του αρ.1 του ν.3213/2003 ως ισχύει, στην οποία περ.ε’ ο νόμος περιλαμβάνει ρητά τόσο τους Δημάρχους όσο και τους Περιφερειάρχες.
 
Υπογραμμίζεται ότι οι Δηλώσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι του έτους 2019, δηλαδή αφορούν τη χρήση 2018
 
Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι δεν περιλαμβάνονται όλοι οι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες της τρέχουσας θητείας, αλλά μόνο εκείνοι που, βάσει της νομοθεσίας, ήταν υπόχρεοι υποβολής Δήλωσης για τη χρήση 2018.
 
Το πλήθος των Δηλώσεων που δημοσιοποιήθηκαν ανέρχεται συνολικά σε χίλιες εβδομήντα δύο (1.072) και ο έλεγχός τους είναι σε εξέλιξη.
 
Σύμφωνα με την παρ.2 του αρ.2 του ν.3213/2003, οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής. Η δημοσίευση των στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.
 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το“Πόθεν Έσχες”του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη που σας ενδιαφέρει, στην κατωτέρω Λίστα, όπου οι Αιρετοί αναγράφονται με αλφαβητική σειρά επωνύμου:
 

Πηγή  

Προβλήθηκε 714 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.