Κείμενο πρωτοβουλίας γονέων από σχολείο της πόλης μας.

Έχει συνταχτεί από μαμά - εκπαιδευτικό - νομικό και είναι ελεύθερο προς χρήση.

Για να επιτύχουμε την αντίδραση όσο πιο πολλών γονέων μπορούμε.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ... ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ...

ΚΟΙΝ. ΔΔΕ ...

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ πως το Υπουργείο Παιδείας προέβη σε κατάθεση τροπολογίας για τη δυνατότητα ταυτόχρονης διδασκαλίας με τη χρήση τηλεοπτικών μέσων στις σχολικές αίθουσες, σε περίπτωση, κατά την οποία μαθητές απουσιάζουν, λόγω επιδημικής νόσου.

Ως γονείς στηρίξαμε με κάθε δυνατό τρόπο την εξ αποστάσεως διδασκαλία αναγνωρίζοντας τόσο την αναγκαιότητα τα παιδιά μας να μην αποκοπούν από την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και την προσπάθεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Καθ’όλο το διάστημα της καραντίνας τηρήσαμε ευλαβικά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν πλήρως στις σχετικές υποχρεώσεις. Επέδειξαν εξαιρετική συνέπεια και υπευθυνότητα.

Με την επιστροφή στο σχολείο καλούνται να προσαρμοστούν, πάλι, σε μια νέα σχολική-εκπαιδευτική πραγματικότητα. Να τηρούν αποστάσεις, να είναι σχολαστικά με την αντισηψία, να κάθονται ένα ένα στα θρανία, να λειτουργήσουν σε νέα τμήματα, με νέο πρόγραμμα και όλα αυτά για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων (με εκ περιτροπής παρακολούθηση).

Σε αυτή τη νέα συνθήκη τα παιδιά θα ανταποκριθούν και πάλι.

Σε αυτό, όμως, που δεν πρόκειται να ανταποκριθούν και για το οποίο, ως γονείς είμαστε υπεύθυνοι, είναι στην απευθείας αναμετάδοση των μαθημάτων τους.

Η τροπολογία, που κατατέθηκε, φανερώνει την πλήρη άγνοια του Νομοθέτη για την εκπαιδευτική και σχολική πραγματικότητα. Αφενός αγνοεί επιδεικτικά την ένδεια, έως ανυπαρξία εποπτικών μέσων στα σχολεία,αφετέρου παρορά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των παιδιών μας.

Με κανένα τρόπο δε διασφαλίζεται η ΜΗ ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ δεδομένων απλών έως και ευαίσθητων όπως στοιχεία ταυτότητας, βιομετρικά δεδομένα, ακαδημαϊκή πρόοδος, συμπεριφορά, ευαισθησία, ιδιαιτερότητα, μαθησιακή δυσκολία, ιατρική πληροφορία, διαγωγή, οικογενειακή κατάσταση.

Επομένως ο κίνδυνος να είναι προσβάσιμες και σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΙΤΟ, όλες αυτές οι ιδιαιτερότητες, που χαρακτηρίζουν τα παιδιά μας είναι ορατός και εξ αυτού του λόγου ΜΗ ΑΝΕΚΤΟΣ.

Ως γονείς στο πλαίσιο των καθηκόντων μας,

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΤΡΙΤΟ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

  • Αρνούμαστε την απευθείας αναμετάδοση των μαθημάτων των παιδιών μας μέσα από τις σχολικές αίθουσες.
  • Δε συναινούμε στην καταγραφή εικόνας και ήχου των μαθημάτων των παιδιών μας.
  • Δε συναινούμε στη συλλογή, επεξεργασία και μετάδοση δεδομένων και μεταδεδομένων.

Επιφυλασσόμαστε παντός Δικαιώματος και Υποχρέωσής μας ως Γονείς

Κατά παντός Υπευθύνου και Πάσης Αρχής

Σε οποιαδήποτε περίπτωση παρούσας ή μελλοντικής προσβολής δικαιωμάτων προσωπικότητας των παιδιών μας

Ηλιούπολη, .../5/2020
Οι Γονείς 

Προβλήθηκε 699 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.