ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλιούπολη 12 Μάη 2020

Τη στιγμή που όλη η Εκπαιδευτική Κοινότητα προσπαθεί να βρει το βηματισμό της, σε μια νέα δύσκολη όπως όλα δείχνουν πραγματικότητα, παρακολουθούμε το Υπουργείο Παιδείας να επιδίδεται σε επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς κανένα οικονομικό κόστος.

Είπαν ότι:

• Θα δοθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την «εξ αποστάσεως εκπαίδευση». Δεν δόθηκε ούτε ένα τάμπλετ από κονδύλι του κράτους, αποκλείοντας χωρίς δισταγμό μαθητές χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων από αυτήν.
• Θα προετοιμάσουν τα σχολεία για το άνοιγμά τους: με καθαρισμούς - χωρίς να υπάρχουν καθαρίστριες - και καθαριστικά και αντισηπτικά - χωρίς να δοθεί καμμιά έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους - με μάσκες, απολυμάνσεις και τεστ που … «δεν συνιστώνται», μέχρι και την “τροποποίηση” των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ μαθητών από το υπουργείο γιατί οι προβλεπόμενες από τον ΕΟΠΥ δεν … βόλευαν.

Αυτή ήταν η προετοιμασία τους και αποφάσισαν να ανοίξουν τα σχολεία.

Μετατρέποντας έτσι τη δική τους απόφαση και ευθύνη, για το (για μόλις 10 μέρες) άνοιγμα των σχολείων, σε ατομική ευθύνη γονιών και μαθητών.

Τι άλλο έκαναν ;;;

Χωρίς ουσιαστική δημόσια διαβούλευση φέρνουν προς ψήφιση - εν μέσω πανδημίας - ένα Νομοσχέδιο για την «αναμόρφωση της παιδείας», που ανάμεσα στα πολλά «αναμορφωτικά μέτρα» προτάσσει, αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, θέσπιση ηλικιακού ορίου για την εγγραφή στα ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια, εντατικοποίηση ακόμα περισσότερο των εξετάσεων με επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων οδηγώντας σε ανάγκη για περισσότερα φροντιστήρια.

Ένα Αντι - Εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που φανερώνει την ξεκάθαρη πολιτική βούληση της κυβέρνησης για συρρίκνωση ως και κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας.

Το καλύτερο όμως επεισόδιο του επικοινωνιακού Show του Υπουργείου είναι η αιφνιδιαστική κατάθεση της Απαράδεκτης (Ν)τροπολογίας που προβλέπει την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία για την on line παρακολούθηση μαθήματος, καταπατώντας κάθε ελληνική και διεθνή νομοθεσία περί προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αγνοώντας οτι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι μια διάλεξη.

Η λειτουργία της τάξης, βασίζεται στην αλληλεπίδραση, τη συνύπαρξη και την δημιουργική σύνθεση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί συζητούν, διαφωνούν, μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται …

Μιλάμε για το ίδιο Υπουργείο που:

• μέχρι και τον Φλεβάρη δεν είχε τοποθετήσει τα δημόσια σχολεία καθηγητές για πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα
• Δεν έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τα στοιχειώδη εποπτικά μέσα για μια σύγχρονη διδασκαλία ανάλογη της εποχής του διαδικτύου;
• Δεν διέθεσε ούτε ευρώ για την έκτακτη κατάσταση της πανδημίας στα σχολεία.
• Δεν επιστρέφει τα χρήματα που έχουν δοθεί από τους γονείς, ως προκαταβολές για τις σχολικές εκδρομές, προτάσσοντας τα … Voucher.

Η Απάντησή μας είναι ξεκάθαρη:

Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο

Ούτε να περνάει από το μυαλό σας ότι θα επιτρέψουμε να πάρουν μέρος τα παιδιά μας σε μάθημα - τηλε SHOW !

Δώστε ΤΩΡΑ ΛΕΦΤΑ για την ΠΑΙΔΕΙΑ για ένα δημόσιο, σύγχρονο και δωρεάν σχολείο, για σχολική στέγη

Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ του προσωπικού Καθαριότητας και νέες προσλήψεις , που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες για Καθαριότητα τις πρωινές ώρες (λειτουργίας ) των σχολείων.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να συμμετέχουν μαζικά στο Εκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 13 Μάη, στις 01.00 μ.μ. στα Προπύλαια, με όλα τα μέσα προστασίας.

... γιατί η σχολική τάξη είναι μια μεγάλη αγκαλιά.
Και μέσα στην αγκαλιά χωράει πολύ κλάμα και πολύ γέλιο.
Αυτό που δεν χωράει είναι η κάμερα, φανερή ή κρυφή ...

Γιώργος Θαλάσσης

Tο Δ.Σ.
 

Προβλήθηκε 577 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.