ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ηλιούπολη 14/5/2020

Τηλεδιάσκεψη με θέμα: Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην τοπική αγορά της Ηλιούπολης, προτάσεις για την αντιμετώπισή της.

Στις 11/5/2020 και ώρα 19:30, με πρωτοβουλία της Σ.Ε. της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης, έγινε για πρώτη φορά στην πόλη μας μια πολύ επιτυχημένη τηλεδιάσκεψη, με θέμα: οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στην τοπική αγορά της Ηλιούπολης - προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων της Ηλιούπολης και επαγγελματίες, έγινε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος, κατατέθηκαν οι προβληματισμοί και οι απόψεις τους για τις δύσκολες ημέρες μετά την πανδημία του covid-19.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης Θανάσης Μπίρλης-ΟΦΘΑΛΜΟΣ, ο Γραμματέας Θάνος Ζαζάς - Rebels, ο υπεύθυνος Επικοινωνίας του Συλλόγου Γιάννης Γιαννόπουλος - dday.gr, το μέλος εξελεγκτικής επιτροπής Νίκος Μαραγκάκης - ΑVVENTO, τα μέλη Νίκος Αρβανίτης-Ψήνω και Μεθώ, Παντελής Φασόης - Decopack και Κώστας Ζάχος - Ζάχος Home.

Οι επαγγελματίες της πόλης μας Γιάννης Μελαχροινούδης - Λογιστικό γραφείο, Αλέξανδρος Βαρσάνης - Ασφαλιστικός broker, Γιάννης Μπάρλας - Ελ. Επαγγελματίας - Ηλεκρονικές επισκευές, Αθηνά Αντύπα - Ελ. Επαγγελματίας στο χώρο της καλλιτεχνικής χειροτεχνίας Ψηφιδωτό-κεραμική, Βίκυ Βέλιου-βιβλιοπωλείο ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ και ο Δημήτρης Ασβεστάς – Βιοτέχνης κατεργασίας ξύλου, μέλος της Σ.Ε. Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της Δημοτικής Κίνησης ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη.

Ακόμη συμμετείχε ο Δημήτρης Καλαντίδης συντονιστής της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αθήνας.

Συμμετείχαν επίσης οι Βουλευτές του Β3 νότιου Τομέα ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, Τομεάρχης Οικονομίας, ο οποίος έκανε μια σύντομη εισήγηση στην αρχή της τηλεδιάσκεψης, Γιάννης Μπαλάφας, Ραλλία Χρηστίδου, Θεανώ Φωτίου και ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η Συντονίστρια της Σ.Ε. της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης, Λελούδα Χαρατσή, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, ενημέρωσε για τις θέσεις της Ο.Μ. για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, που έχουν ήδη αναρτηθεί στα διαδικτυακά μέσα και συντόνισε τη συζήτηση.

Τη συζήτηση, που είχε διάρκεια 120 λεπτών, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον συνολικά 33 συμμετέχοντες.

Η Οργάνωσή μας προγραμματίζει τη διοργάνωση και άλλων συζητήσεων στο εγγύς μέλλον.

Παραθέτουμε στη συνέχεια τις θέσεις της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν αναρτηθεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ
ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης και οι συνέπειες τόσο των μέτρων για την αντιμετώπισή της, όσο και της αναστολής δραστηριοτήτων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, είναι προφανώς οδυνηρές.

Συγκεκριμένα, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, απαιτούμε:

 Στήριξη των επιχειρήσεων με μη είσπραξη δημοτικών τελών ως τέλος του χρόνου και αντικατάσταση των εσόδων από ενίσχυση των ΚΑΠ ή του ΠΔΕ ή του ΦιλόΔημου ΙΙ.

 Αναστολή πληρωμής ενοικίων δημοτικών καταστημάτων, των οποίων η λειτουργία ανεστάλη ολικώς ή μερικώς από τα μέτρα , μέχρι το Δεκέμβριο του 2020 και πρόβλεψη ρύθμισης εξόφλησης μέχρι 24 μήνες από τη λήξη της κρίσης.

 Ρύθμιση για την καταβολή μισθωμάτων, σε περίοδο 24 μηνών, μετά την αναστολή καταβολής που πρέπει να ισχύει μέχρι 31.12.20.

 Ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων για επαγγελματική χρήση, ιδιοκτησίας Ελληνικού Δημοσίου και ΟΤΑ, των οποίων η επαγγελματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί λόγω της διάδοσης του ιού COVID-19, που έχουν λήξει ή λήγουν ως τέλος του έτους.

 Απαλλαγή τελών χρήσης για τραπεζοκαθίσματα.

 Αναστολή πληρωμής εισφορών προς ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και 6 μήνες.

 Προστασία επαγγελματικής στέγης για περίοδο 6 μηνών.

 Αναστολή διαδικασίας διακοπής στις παροχές ρεύματος, υδροδότησης, φυσικού αερίου και τηλεπικοινωνιών λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών ή μη πληρωμής λογαριασμών για 8 μήνες.

 Προστασία πρώτης κατοικίας και αναστολή πλειστηριασμών έως τα τέλη του 2020.

 Αναστολή κατασχέσεων και αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών.

 Κατάργηση της υποχρεωτικής καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

 Κατάργηση της προκαταβολής φόρου του προσεχούς έτους.

 Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για της επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους βάσει αναγκαστικής εντολής.

 Κινητές μονάδες υγείας για τον υποχρεωτικό έλεγχο εργαζομένων που είναι εκτεθειμένοι σε καθημερινή επαφή με κοινό και σε ειδικές ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες (εργαζόμενοι σε καταστήματα τροφίμων, εργαζόμενοι σε τράπεζες, άστεγοι κλπ). Υποχρεωτική συμμετοχή στις μονάδες Επισκεπτών Υγείας και Σημεία παραπομπής ανά Δήμο για εργαστηριακό έλεγχο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

11.5.2020

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ
τις ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και τους ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ της ΠΟΛΗ ΜΑΣ

ΕΧΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Προβλήθηκε 698 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.