ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
“Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ”

[email protected]
Ακομινάτου 6 και Παπαφλέσσα , 16346 Ηλιούπολη

17-5-2020
Aρ.Πρ:160

ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ – ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19/5, ΣΤΙΣ 13.00, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Χαιρετίζουμε τις μαζικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 13/5, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σχεδόν σε όλες τις πόλεις και σε πολλά νησιά όλης της Ελλάδας.

Η μαζικότητα και ο αγωνιστικός παλμός των κινητοποιήσεων στέλνει ηχηρό μήνυμα, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει!

Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν για κατάθεση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που χειροτερεύει τη λειτουργία του σχολείου, αυξάνει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη, μετατρέπει το Λύκειο - ακόμα περισσότερο - σε εξεταστική αρένα με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, βάζει «κόφτη» στη φοίτηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, προχωρά σε αντιδραστικές τομές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου υψώνοντας νέους ταξικούς φραγμούς.

Ούτε να το σκέφτονται να εφαρμόσουν την κατάπτυστη τροπολογία, που προβλέπει κάμερες μέσα στην τάξη και μετατροπή του μαθήματος σε ριάλιτι.

Να πάρουν, εδώ και τώρα, όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των σχολείων, για τη δημιουργία όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων ασφάλειας και υγιεινής για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, στις νέες συνθήκες, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στον χώρο της Παιδείας είναι ελπιδοφόρες και σημαντικές για όλους τους εργαζόμενους. Αποτελούν συνέχεια της δράσης των συνδικάτων όλο το προηγούμενο διάστημα και συμβολή στον αγώνα που δίνουμε, στις νέες συνθήκες, ώστε να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση.

Φτάνει πια! Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, βρέθηκαν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε απόσταση από την πολύμορφη δραστηριότητα που αναπτύσσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία. Αρνούνται να οργανώσουν την πάλη των συναδέλφων, ώστε να αποκρούσουμε την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα η πλειοψηφία της ΔΟΕ αρνείται να καλέσει ακόμα και σε γύρο έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων. Αρνούνται καθετί που μπορεί να κινητοποιήσει εργαζόμενους, ώστε να μπει φραγμός στα σχέδια της κυβέρνησης.

Μάλιστα, η όποια συμμετοχή τους στις τελευταίες κινητοποιήσεις ουσιαστικά επιβλήθηκε από τις αποφάσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ.

Η στάση των πλειοψηφιών των Ομοσπονδιών αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη ενός αγώνα, που θα αφορά όλους τους εργαζόμενους, για την αποτροπή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών σχεδίων της Κυβέρνησης.

Η πάλη για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο τον λαό, για μέτρα στήριξης των μαθητών των λαϊκών οικογενειών είναι άμεσα δεμένη με τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι γονείς των μαθητών, να κρατηθούν «όρθιοι» απέναντι στα μέτρα που αφορούν το μεροκάματο, το αν θα έχουν δουλειά, το αν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον δυσβάσταχτο πλέον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, συσπειρωνόμαστε στο Σύλλογο μας, δυναμώνοντας τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή! Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ορμή!

• Συμμετέχουμε μαζικά στη νέα κινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 19 Μαΐου, Προπύλαια, ώρα 13.00 και πορεία στη Βουλή.

• Προχωράμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, την Τετάρτη 20/5, στις 19.00, στην αυλή των γραφείων του Συλλόγου.

• Οργανώνουμε Πανελλαδική Μέρα Δράσης – Ενημέρωσης για το νομοσχέδιο στις γειτονιές μας, μαζί με τους Συλλόγους κι Ενώσεις Γονέων.

• Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών έξω από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όπου οι σχολάρχες προσπαθούν να επιβάλλουν τις κάμερες στις τάξεις.

• Ακυρώνουμε με συλλογικές αποφάσεις κάθε απόπειρα εφαρμογής της on – line μετάδοσης των μαθημάτων.

• Προετοιμάζουμε απεργιακές κινητοποιήσεις ως απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης, αν τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή!

Στις 19 Μαΐου εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς, βγαίνουμε ξανά στους δρόμους!


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα Αγαθή                                  Παρίντα Ηλέκτρα
 

Προβλήθηκε 531 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.