του Πάνου Τότσικα.
Στιγμιότυπα από την σημερινή φιέστα στην Αργυρούπολη
«Μνημόνιο Συνεργασίας για τα μονοπάτια του Υμηττού» συνυπέγραψαν σήμερα 19.5.20 το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), το Μη Κερδοσκοπικό Φυσιολατρικό Σωματείο με την Επωνυμία «Περιπατητική Ομάδα Υμηττού», το «ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.», το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο - Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
Κωστής Χατζηδάκης : Δίκτυο 6 μονοπατιών, 90 χιλιομέτρων στον Υμηττό
Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), με το επονομαζόμενο «Μνημόνιο Συνεργασίας για τα μονοπάτια του Υμηττού» τίθενται πλέον οι βάσεις για να γίνει ο Υμηττός επισκέψιμος για όλους, για ψυχαγωγία, άθληση, περιήγηση και συνάντηση με το φυσικό περιβάλλον.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «υπογράφουμε σήμερα μία συμφωνία για τα μονοπάτια του Υμηττού και τη συνολικότερη αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντός του, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί στέλνει συνολικά ένα μήνυμα της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής. Μήνυμα προστασίας της φύσης και σύνδεσης των κατοίκων με την πλούσια φυσική μας κληρονομιά.
Δίνουμε τη δυνατότητα στους Αθηναίους να έρθουν πιο κοντά στον Υμηττό. Να παίρνουν τα παιδιά τους και οι οικογένειες να έρχονται κοντύτερα μεταξύ τους, αλλά και πιο κοντά με τη φύση. Είναι λοιπόν μια συμφωνία ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας».
Η κατάτμηση του συνολικού δικτύου των 90 χιλιομέτρων σε έξι διαδρομές γίνεται με σκοπό τη διασύνδεσή του με τα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα του Λεκανοπεδίου της Αττικής στη δυτική πλευρά του Υμηττού, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες ψυχαγωγίας, άθλησης και περιπάτου των κατοίκων.Όλες οι διαδρομές ξεκινούν και τελειώνουν στις παρυφές του αστικού ιστού, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στον πεζοπόρο.
… και Ηλεκτρικά ποδήλατα (μελλοντικά)
«Επιπλέον, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης τις αποφάσεις του ΥΠΕΝ για στήριξη της ηλεκτροκίνησης και ειδικά των ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ έκανε λόγο για τη βούληση της κυβέρνησης αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού για την προώθηση «μίας πραγματικά πράσινης πολιτικής», ακολουθώντας τα βέλτιστα ευρωπαϊκά παραδείγματα, όσον αφορά, μεταξύ άλλων, «την απολιγνιτοποίηση, την απόσυρση των πλαστικών μίας χρήσης, την ανακύκλωση και την ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών».
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζηδάκης, το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό «προχωράει με ταχύτητα, αλλά και με προσοχή, έτσι ώστε να διαμορφώσει νέες συνθήκες σφαιρικής προστασίας του Υμηττού», όπως είπε, ενώ ανέφερε, ότι θα ακολουθήσουν και νέες αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε πανελλαδικό επίπεδο για την προστασία του περιβάλλοντος.
Πατούλης:Τουριστική αξιοποίηση …
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης, εκφράζοντας τη βούληση της Περιφέρειας για αμέριστη αρωγή στο εγχείρημα, τόνισε, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία «μπορεί να γίνει παράδειγμα μίμησης, αλλά και τουριστικής αξιοποίησης για όλους τους ορεινούς όγκους της Αττικής, κάτι το οποίο το λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπόψη», ενώ επεσήμανε τη σημαντική δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.
Κωνσταντάτος: ιστορική ημέρα
Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, «σήμερα είναι μία ιστορική ημέρα …ο κορονοϊός έφερε χιλιάδες κόσμου στο βουνό. Αξιοποιούμε αυτή την ευκαιρία και πάμε και ένα βήμα παρακάτω». Εξέφρασε την επιθυμία για τη δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για τη δημιουργία και ποδηλατοδρόμων, καθώς, όπως είπε, «ειδικά το ηλεκτρικό ποδήλατο θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες ανθρώπους να μπουν στο βουνό και να χαρούν τη φύση». 
Τέλος, ο ΣΠΑΥ ξεκαθαρίζει ότι «στόχος υλοποίησης της προσπάθειας του Συνδέσμου είναι η διασφάλιση ότι ο Υμηττός να παραμείνει βουνό, αποτρέποντας κάθε άλλη σκέψη, πετυχαίνοντας δραστική μεταβολή στον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν γύρω από αυτόν, με απώτερο σκοπό τη βελτίωσή της». 
Προφανώς, κανένας από τους συμμετέχοντες στην σημερινή φιέστα, δεν άκουσε για τα χιλιάδες αυθαίρετα του Υμηττού, για τους καταπατητές του δημόσιου δασικού χώρου, για τους παράνομους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, για τα παράνομα Νεκροταφεία που αυξάνονται και πληθύνονται, για τις αυθαίρετες εκκλησίες και μοναστήρια, για..για..για.
 

Προβλήθηκε 881 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

 ''Θα κάνουμε το Δήμο Ηλιούπολης Πρότυπο Εξυπηρέτησης του Καταναλωτή και Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας'' - Άγγελος Κάνδηλας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

Στη δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» με τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλιούπολης Γαβριήλ Αραμπατζή έχουμε και όραμα και πρόγραμμα, αγαπάμε και την ευθύνη και τη δημιουργία, νοιαζόμαστε για την Ηλιούπολη.