Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.
 
Είναι η βεβαίωση του διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού Ναυπλίου, υπό τις διαταγές του οποίου υπηρέτησε ο πατέρας μου Ιωάννης Καραβέλος του Νικολάου στο Καστέλι Κισσάμου.
 
Το ντοκουμέντο αυτό βρίσκεται στο μουσείο μας, το επισκέπτονται από όλα τα μέρη του κόσμου, (ακόμη και από την Κίνα ή την Κολομβία), πλην τινών εκπροσώπων της λεγομένης τοπικής αυτοδιοίκησης,οι οποίοι το επισκέπτονται μόνον επ¨ευκαιρία  εκδηλώσεων, πλην όμως δρομαίως!
 
 
Η βεβαίωση λέει τα εξής:
 
"Ο υπογεγραμμένος Αντ/χης Πεζικού, Σκορδίλης Αλέξανδρος, βεβαιώ οτι ο στρατιώτης Καραβέλος Ιωάννης του Νικολάου, κλάσεως 1933, παρακολουθών λόγω αναστολής (αναβολής) προσκλήσεως την κλάσιν 1940 Β, υπηρέτησε υπό τας διαταγάς μου ως διοικητού του 1ου ανεξαρτήτου Τάγματος και είτα (έπειτα) 1ου Συντάγματος Πεζικού, εν Ναυπλίω και Κρήτη, από 31 Μαρτίου 1941 μέχρι 1η Ιουλίου, οπότε διελύθη το Τάγμα.
 
Ούτος, έλαβε μέρος εις τας κατά των Γερμανών αλεξιπτωτιστών μάχας, επιδείξας θαυμαστήν ευψυχίαν.
 
Αθήναι τη 5η Απριλίου 1946".
 
Αυτή η βεβαίωση αποτελεί για μένα το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο που μου άφησε ο πιο αγαπημένος φίλος, ο πατέρας μου.
 
Νίκος Ι. Καραβέλος 

Δικηγόρος Συγγραφέας  

Προβλήθηκε 130 φορές

Πανδημία:  «Ευκαιρία» οπισθοδρόμησης και στην Παιδεία (Τούλα Πάντου)

Η πανδημία και ο εγκλεισμός όλων μας στα σπίτια υπήρξε ο τέλειος σύμμαχος της Κυβέρνησης και της Υπουργού Παιδείας για την υλοποίηση όλων, όσα είχαν προεκλογικά σχεδιάσει επί χάρτου για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Αχυράνθρωποι και Φιλισταίοι (Δημοσθένης Γεωργοβασίλης)

1. Γένεση αχυρανθρώπων: Λέγεται ότι ο επουράνιος Θεός δημιούργησε τoν άνθρωπο. Ο επίγειος Θεός όμως επινόησε τον αχυράνθρωπο. Ο άνθρωπος έχει συνείδηση, αποφασίζει, φέρει ευθύνη και δικαιώνεται ή τιμωρείται για τις πράξεις του...

ΚΙΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (Κ.Α.Μ.ΕΚΠ) : ''Όταν η μαθηματικά αναμενόμενη ωφελιμότητα   είναι κραυγαλέα αρνητική...''

''Ιατρικές ιστορίες συμβαίνουν τακτικά'' έγραφαν σε άρθρο τους στο περιοδικό NOTICES OF THE AMERICAN MATHEMATICAL SOCIETY οι D. Rockmoreκαι J.L. Snell, «και είναι επόμενο σε συζητήσεις για τη διαφορά ανάμεσα στις τυχαιοποιημένες (randomized) κλινικές περιπτώσεις και τα επιδημιολογικά πειράματα»

ΠΑΝΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ (ΜΕΡΟΣ 1ο)

Με μια μακροσκελή και «βαρύγδουπη» ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό σε βάρος του κλίμα που επικρατεί στο δήμο μας, ύστερα από την αποκάλυψη μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αλίμου ότι προωθεί την κατασκευή ενός Διαδημοτικού Νεκροταφείου στην Ηλιούπολη και συγκεκριμένα, στον χώρο του Κέντρου Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ).