Ο αγαπητός μου φίλος, Περικλής Καπετανόπουλος, ιστορικός- δημοσιογράφος, που αποτελεί την ψυχή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, είχε την ευαισθησία και την καλωσύνη να αναρτήσει ένα σπάνιο. τουλάχιστον για μένα, ντοκουμέντο που αναφέρεται στην Μάχη της Κρήτης.
 
Είναι η βεβαίωση του διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού Ναυπλίου, υπό τις διαταγές του οποίου υπηρέτησε ο πατέρας μου Ιωάννης Καραβέλος του Νικολάου στο Καστέλι Κισσάμου.
 
Το ντοκουμέντο αυτό βρίσκεται στο μουσείο μας, το επισκέπτονται από όλα τα μέρη του κόσμου, (ακόμη και από την Κίνα ή την Κολομβία), πλην τινών εκπροσώπων της λεγομένης τοπικής αυτοδιοίκησης,οι οποίοι το επισκέπτονται μόνον επ¨ευκαιρία  εκδηλώσεων, πλην όμως δρομαίως!
 
 
Η βεβαίωση λέει τα εξής:
 
"Ο υπογεγραμμένος Αντ/χης Πεζικού, Σκορδίλης Αλέξανδρος, βεβαιώ οτι ο στρατιώτης Καραβέλος Ιωάννης του Νικολάου, κλάσεως 1933, παρακολουθών λόγω αναστολής (αναβολής) προσκλήσεως την κλάσιν 1940 Β, υπηρέτησε υπό τας διαταγάς μου ως διοικητού του 1ου ανεξαρτήτου Τάγματος και είτα (έπειτα) 1ου Συντάγματος Πεζικού, εν Ναυπλίω και Κρήτη, από 31 Μαρτίου 1941 μέχρι 1η Ιουλίου, οπότε διελύθη το Τάγμα.
 
Ούτος, έλαβε μέρος εις τας κατά των Γερμανών αλεξιπτωτιστών μάχας, επιδείξας θαυμαστήν ευψυχίαν.
 
Αθήναι τη 5η Απριλίου 1946".
 
Αυτή η βεβαίωση αποτελεί για μένα το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο που μου άφησε ο πιο αγαπημένος φίλος, ο πατέρας μου.
 
Νίκος Ι. Καραβέλος 

Δικηγόρος Συγγραφέας  

Προβλήθηκε 693 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...