Σήμερα ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, με πρωτοβουλία του, ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για το Κέντρο Υπερύψηλης Τάσης Αργυρούπολης.
Συγκεκριμένα:
O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες με επιστολή από τον Α.Δ.Μ.Η.Ε, ότι έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Δημάρχους Ηλιούπολης κ. Γιώργο Χατζηδάκη και Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, συζητήθηκε να παραχωρηθεί μέρος του σημερινού χώρου του Κ.Υ.Τ., προκειμένου να γίνει διαδημοτικό νεκροταφείο των δύο Δήμων με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του Κ.Υ.Τ. από 150Κ.V. σε 400K.V. Στην συνέχεια οι δήμοι Ηλιούπολης και Αλίμου δημοσιοποίησαν τις σχετικές προθέσεις τους με ανακοινώσεις τους σε ΜΜΕ.
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ούτε ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε προσκλήθηκε στις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την σοβαρότητα του θέματος και συμφωνήθηκε ότι:
1. Το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί καμία επέκταση του Κ.Υ.Τ στα 400K.V. αλλά θα ζητήσει και την άμεση απομάκρυνσή του.
2. Δεν θα επιτραπεί καμία άλλη χρήση γης στον Υμηττό και συγκεκριμένα στον χώρο του Κ.Υ.Τ, πέραν της αρχικής συμφωνίας που είχε επιτευχθεί πριν από περίπου 20 χρόνια μεταξύ των δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού - Αργυρούπολης και της ΔΕΗ για την συνολική δενδροφύτευση του χώρου, σεβόμενοι τους κοινούς αγώνες των κατοίκων των δύο πόλεων.
Τσιμεντοποίηση, νεκροταφείο η οποιαδήποτε άλλη ιδέα στον Υμηττό που θα επιβαρύνει επιπλέον τις ήδη ταλαιπωρημένες γειτονιές των πόλεων μας, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.
Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου όλες οι δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν και να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση με κάποιες ακόμα λεπτομέρειες που συμφωνήθηκαν σήμερα.
Στην συνάντηση παρέστησαν οι:
Χρήστος Κορτζίδης - Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης
Γιάννα Κρανίδη - Εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού - Αργυρούπολης
Κώστας Στέφας - Ξανά Η Πόλη Μπροστά Ελληνικό - Αργυρούπολη
Θοδωρής Μπούφης - Δημοκρατική Συν-Πόρευση Ελληνικού - Αργυρούπολης
Αθανάσιος Σπυρόπουλος - Ελληνικό - Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη

Φωτό: Επισυνάπτεται η επιστολή του Α.Δ.Μ.Η.Ε προς τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης

 

Προβλήθηκε 283 φορές

Βύρωνας: Καταστράφηκε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων - Έκκληση από τους φιλόζωους

Έκκληση για βοήθεια και υιοθεσίες σκυλιών, απευθύνουν οι φιλόζωοι της περιοχής του Βύρωνα, καθώς η πυρκαγιά που σημειώθηκε το Σάββατο κατέστρεψε ολοσχερώς το καταφύγιο αδέσποτων ζώων της περιοχής.

Θρήνος στον Βύρωνα - Μητέρα δυο παιδιών έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας

Τραγωδία στον Βύρωνα και συγκεκριμένα στην οδό Τελαμώνος σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής όταν μια νεαρή γυναίκα έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας καταλήγοντας στον ακάλυπτο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λ. Αμφιθέας λόγω εργασιών

Λόγω εκτέλεσης εργασιών, κατά το χρονικό διάστημα από 26.09 έως 04.10.2020, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Αμφιθέας, περιοχής Δήμου Π. Φαλήρου...

Άγριο ξύλο σε κατάληψη σχολείου στον Άγιο Δημήτριο - Μαθητής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

Άγριο ξύλο σε υπό κατάληψη σχολείο στον Άγιο Δημήτριο είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο μαθητών, ένας εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με σπασμένο χέρι.