Επειδή πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες, από πολλούς που δηλώνουν άγνοια και τώρα τάχα  είναι έκπληκτοι και κάνουν «κωλοτούμπες» για το θέμα του νέου Κοιμητηρίου!
 
Τότε δεν ήξεραν τίποτα….
 
Τότε ήθελαν Νεκροταφείο στο ΚΥΤ, αλλά τώρα όχι…
 
Τότε ήθελαν συνεργασίες με όμορους Δήμους για ένα μεγάλο Διαδημοτικό Κοιμητήριο, αλλά τώρα όχι…
 
Τότε είχαν «συμφωνήσει την παραχώρηση αρκετών στρεμμάτων εκεί στην περιοχή χωρίς να επηρεαστεί καθόλου το ΚΥΤ (!), ενώ τώρα δεν θέλουν τάχα το ΚΥΤ, αλλά ούτε κοιμητήριο…
 
Τότε δεν υπήρχε άλλος χώρος, αλλά τώρα ίσως μετακόμισε η Ηλιούπολη στην επαρχία…
 
Τότε η  λύση του προβλήματος χρειαζόταν μεθόδευση, στρατηγική, συζήτηση και συμμαχίες, αλλά τώρα όχι…
 
Σημείωση: Παρών στην συνεδρίαση και ο τότε Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Αραμπατζής, επίσης «έκπληκτος και ανενημέρωτος» σήμερα !!!!
 
Από τα επίσημα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου
 
Η απάντηση του πρώην δημάρχου σε ερώτηση του Κ. Σεφτελή στις 31-1-2019 νέο Κοιμητήριο (2η Συνεδρίαση Δ.Σ. 2019)
 
ΕρώτησηΚ. Σεφτελής:
 
«Μου μετέφεραν συμπολίτες, ότι σε μία συνάντηση που είχε μαζί τους, κάπου βρέθηκε ο Δήμαρχος με κάποιους συμπολίτες στο Κοιμητήριο και επειδή έχουμε όντως πρόβλημα πάλι αυτή την περίοδο με τις εκταφές και με όλα αυτά και με μεγάλες αναμονές για ενταφιασμούς και τα σχετικά, αναφέρθηκε εκεί ο Δήμαρχος σε κάποιους συμπολίτες και τους είπε ότι εξετάζεται η περίπτωση για μεταστέγαση του Δημοτικού Κοιμητηρίου».
 
ΑπάντησηΒ. Βαλασόπουλος:
 
«Τώρα σε σχέση με το Κοιμητήριο. Ναι, πράγματι είναι γεγονός ότι το Κοιμητήριο στην Ηλιούπολη έχει κλείσει τον κύκλο του. 
 
Άρα, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προσπάθειες, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. 
 
Ζούμε σε μία αστική περιοχή, δυστυχώς. 
 
Δεν ζούμε σε αγροτική περιοχή, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε επεκτάσεις του Σχεδίου Πόλεως και να μπορέσουμε να αγοράσουμε και χώρο για αυτό.
 
Η συζήτηση που είχε γίνει παλιότερα, γίνεται και τώρα, με την έννοια «τώρα» πριν από πέντε-έξι μήνες, είναι ο χώρος όπου βρίσκεται το ΚΥΤ.
 
Υπάρχουν εκεί πάνω από – αν δεν κάνω λάθος – 60-70 στρέμματα, τα οποία ανήκουν στη ΔΕΔΔΗΕ τώρα νομίζω, στη ΔΕΗ παλιότερα, έχει παραχωρηθεί τώρα, ήταν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εκεί υπάρχει η δυνατότητα να χτιστεί ένα κοιμητήριο, το οποίο να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου.
Δυστυχώς, οι διαπραγματεύσεις είναι αρκετά δύσκολες, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι η ΔΕΔΔΗΕ βάζει ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν και με την παρουσία του ΚΥΤ στην περιοχή.
 
Εμείς έχουμε κάνει αγώνες για αυτή την υπόθεση και είναι πάρα πολύ λεπτή η ισορροπία της διαπραγμάτευσης. 
 
Σταματήσαμε τις διαπραγματεύσεις, γιατί ενώ με την προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ είχαμε συμφωνήσει να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της παραχώρησης αρκετών στρεμμάτων εκεί στην περιοχή χωρίς να επηρεαστεί καθόλου το ΚΥΤ, θυμάστε τότε που τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αύξησαν τους μισθούς τους και μέσα σε μία νύχτα καθαιρέθηκαν και άλλαξε η Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ. Ξαναπήγαμε, κάναμε μία πρώτη κουβέντα. 
 
Δυστυχώς, αντιμετωπίσαμε «τοίχο» με την σημερινή Διοίκηση και για να είμαι ειλικρινής πρέπει να σας πω ότι σταμάτησα και εγώ τον διάλογο μαζί τους, επειδή θεωρώ ότι πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα, ώστε να ξαναβάλουμε στο τραπέζι αυτή την συζήτηση. 
 
Όμως πάμε εκεί, αναγκαστήκαμε να πάμε εκεί για να συζητήσουμε για ένα και μόνο λόγο: γιατί δεν υπάρχει άλλος αστικός χώρος που να ανήκει στο Δήμο μας και να μπορούμε να κάνουμε σταδιακή μεταφορά του Κοιμητηρίου.
 
Να πω επίσης ότι εγώ έκανα πολλές προσπάθειες και μίλησα και με όμορους Δήμους για να κάνουμε ένα μεγάλο Διαδημοτικό Κοιμητήριο.
 
Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ λεπτό, γιατί ο κόσμος που έχει χάσει τους ανθρώπους του θέλει να είναι κοντά σε αυτούς. 
 
Δυστυχώς, συναντήσαμε και τις αντιδράσεις των Δημάρχων της ευρύτερης περιοχής προς τα νότια προάστια, οι οποίοι δεν συμφώνησαν να γίνει ένα τέτοιο Διαδημοτικό Κοιμητήριο. 
 
Αυτά τα πράγματα νομίζω έτσι λύνονται, με σοβαρότητα και διαδημοτική συνεργασία. 
 
Δυστυχώς, δεν έγινε αποδεκτό και αυτή την στιγμή είμαστε στην αναμονή για να δούμε τι θα γίνει, να ωριμάσουν λίγο τα πράγματα στη ΔΕΔΔΜΗΕ, για να μπορέσουμε να ξαναρχίσουμε πάλι τις κουβέντες για αυτό τον χώρο. 
 
Δεν υπάρχει άλλος χώρος στην Ηλιούπολη,  κανένας χώρος.
 
Εμείς «χτενίσαμε» την περιοχή και με το Δασαρχείο και με τα Στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας. 
 
Δεν έχουμε άλλο χώρο, δυστυχώς.
 
Τον μόνο χώρο που έχουμε είναι αυτός που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Υμηττού και συνορεύει και με τον Δήμο της Αργυρούπολης. Είμαστε σε αυτή την κατάσταση. Θα δούμε. Θέλει μία μεθόδευση, μία στρατηγική, μία συζήτηση, θέλει συμμαχίες. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα». 

 

Πηγή 

Προβλήθηκε 633 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.