Η Πόλη που Θέλω

ΟΧΙ στο ΚΥΤ

ΟΧΙ στο διαδημοτικό Κοιμητήριο Στον Υμηττό

Αξιοποίηση του χώρου που είναι ήδη χαρακτηρισμένος ως κοιμητήριο και δεν χρησιμοποιείται.

Το θέμα του κοιμητηρίου της πόλης, είναι γνωστό σχεδόν σε όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης εδώ και χρόνια, ότι δύσκολα πλέον μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για ενταφιασμό με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται συγγενείς και φίλοι γιατί δεν υπάρχει χώρος. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και είναι επιτακτική η εξεύρεση άμεσης λύσης.

Η σημερινή δημοτική αρχή κυριολεκτικά συρόμενη από τις αποκαλύψεις εγγράφων και «συζητήσεων με γείτονες δημάρχους» αναγκάστηκε να τοποθετηθεί αποκαλύπτοντας την πρόθεση της για δημιουργία διαδημοτικού νέου κοιμητηρίου με τον Άλιμο στον χώρο του ΚΥΤ στον Υμηττό.

Με τις εξελίξεις να «τρέχουν» στον Υμηττό οποιαδήποτε άλλη ιδέα πέρα από δεντροφύτευση στο χώρο του ΚΥΤ θα επιβαρύνει επιπλέον την ήδη ταλαιπωρημένη περιοχή.

Για μία ακόμη φορά, η δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική, η λύση στο πρόβλημα του κοιμητηρίου δεν βρίσκεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων (προκαλώντας δημοψηφίσματα που στερούνται νομιμότητας) και δημιουργία νέου διαδημοτικού κοιμητηρίου αλλά στην αξιοποίηση του χώρου που είναι ήδη χαρακτηρισμένος ως κοιμητήριο και δεν χρησιμοποιείται.

Σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο της Ηλιούπολης, και με την ένταξη που έγινε με το ΦΕΚ Α' 241/1932 εντάσσεται η περιοχή της Αγίας Μαρίνας και το κοιμητήριο.

Το σημερινό κοιμητήριο καταλαμβάνει περίπου το 45% από τη συνολική έκταση που προοριζόταν για κοιμητήριο. Η σχετικά μικρή έκταση η οποία βρίσκεται πίσω από το παρεκκλήσιο του νεκροταφείου, αλλά και η μεγάλη που υφίσταται στο υπερκείμενο τμήμα της οδού Μανιακίου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κοιμητήριο.

Πολεοδομικά η οδός Μανιακίου δεν υφίσταται και δεν είναι εγκεκριμένη , σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν και στο επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου.

Είναι στο χέρι της δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο προς όφελος των δημοτών.

Προκρίνουμε αυτήν την λύση, η οποία εξυπηρετεί την πόλη, μπορεί να υλοποιηθεί στο συντομότερο χρόνο , εντάσσεται σε ήδη προβλεπόμενο για αυτή την χρήση χώρο και πληροί τις προδιαγραφές που θέτει ο Νόμος 4495/2017.  

πηγή

Προβλήθηκε 463 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.