Οι προτάσεις, αλλά και ο τρόπος διαχείρισης του ζητήματος του νεκροταφείου στην Ηλιούπολη, φαίνονται μέχρι τώρα, μάλλον βιαστικές και δημιουργούν προβληματισμό.

Το υπαρκτό σοβαρό θέμα του νεκροταφείου, ο χώρος, ο τρόπος αλλά και οι προϋποθέσεις της διαμόρφωσης του, χρήζουν ουσιαστικής ενημερωσης και διαλόγου με δημότες, φορείς και παρατάξεις.

Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να υπάρξουν προτάσεις και αντιλήψεις που να αναδεικνύουν διάλογο, σχεδιασμό, οργάνωση και σαφήνεια και να μας απεγκλωβιζουν από μονοπλευρες, προβληματικες και εκβιαστικες επιλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο προτείνουμε:

Να μην διεξαχθεί κανένα, βιαστικό δημοψήφισμα.

Να αποδεσμευτεί το ζήτημα του νέου νεκροταφείου από τις απαιτήσεις της ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ για το Κέντρο Υψηλής Τάσης και τις όποιες παρεμβάσεις στην δασική ζώνη του Υμηττού.

Να μην υπάρξει αστική παρέμβαση και αστικοποίηση δασικών χώρων και η όποια απειλή στο φυσικό περιβάλλον του βουνού.

Να εξεταστεί πιο προσεκτικά η δυνατότητα επιλογής δημιουργίας διαδημοτικου ή αποκλειστικά δημοτικού κοιμητηριου.

Να υπάρξει διαφορετική προσέγγιση απο αυτήν που είχε υιοθετηθει από την προηγούμενη Δημοτική αρχή.

Να υπάρξει στήριξη και επιμονή στην πρόταση διαμόρφωσης διαδημοτικου κοιμητηριου, αλλά και αποτεφρωτηριου στον χώρο του Ελληνικού.

Η ανάγκη επίλυσης του ζητήματος του νεκροταφείου στην Ηλιούπολη είναι δεδομένη.

Πρέπει όμως να υπάρξει ενημέρωση από την Δημοτική αρχή, διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία και να διαμορφωθεί μια συναινετική, πειστική, συνολική, συγκεκριμένη πρόταση και όχι βιαστική διαχείριση του ζητήματος, καθώς τέτοιες κινήσεις είναι δυνατόν να δημιουργούν στις κοινωνίες, περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλούνται να επιλύσουν.

Αναμένουμε λοιπόν από την Δημοτική αρχή πληρέστερη και πιο αναλυτική ενημέρωση για το θέμα.

Τέλος είναι αυτονόητο ότι αφού υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση, είμαστε στη διάθεση της Δημοτικής αρχής για συνεργασία με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης του ζητήματος.

Αν μάλιστα η λύση εξασφαλίζει ρητά και κατοχυρώνει θεσμικά την συνολική απομάκρυνση του ΚΥΤ και όχι την ενίσχυση του, τότε προφανώς και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξία συζήτησης.

Φώτης Χρυσουλάκης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 700 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.