Πρώτη προτεραιότητα του Δήμου Ηλιούπολης είναι η δραστική αύξηση του χαμηλού ποσοστού ανακύκλωσης της πόλης μας.  
 
Μετά την αύξηση των καθημερινών προγραμμάτων αποκομιδής της Ανακύκλωσης από δύο σε τρία, την αύξηση των εγκατεστημένων μπλε κάδων και την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης χαρτιού, σε σχολεία της πόλης,  ακολουθεί ένα ακόμα μέτρο που ενισχύει την Διαλογή στην πηγή. 
 
Σε κατάλληλα επιλεγμένο χώρο με άνεση στάθμευσης της οδού Κεφαλληνίας των «Αστυνομικών», δίπλα στον ανοιχτό αθλητικό χώρο του 2ου Γυμνασίου και κοντά στο 8ο και 17ο  Δημοτικό Σχολείο, που μπορεί να εξυπηρετεί  τους περίοικους και τα καταστήματα της μικρής τοπικής αγοράς, εγκαταστάθηκε και ήδη λειτουργεί το πρώτο σημείο ανακύκλωσης της Ηλιούπολης.
 
 
 
Διαθέτει πέντε διαφορετικούς κάδους για να καλύψει τα βασικά ρεύματα αποκομιδής και συγκεκριμένα:
 
• Μπλε κάδο γενικής ανακύκλωσης,
• Κόκκινο κάδο ανακύκλωσης ρούχων,
• Υπόγειο κάδο απορριμμάτων,
• Μπλε κώδωνα συλλογής γυάλινων συσκευασιών και
• Κίτρινο κάδο ανακύκλωσης χαρτιού.
 
Για πρώτη φορά δημιουργείται στην πόλη μας ένα σημείο συλλογής διακριτών κατηγοριών υλικών, κοντά στο σημείο παραγωγής τους, με σκοπό την ευκολότερη ανακύκλωσή τους.
 
Σύντομα θα ακολουθήσει και το δεύτερο σημείο ανακύκλωσης  σε κεντρική θέση της πόλης, κοντά στο πάρκο Ναυαρίνου και έπεται συνέχεια και σε άλλες γειτονιές.
 
Σταδιακά και μεθοδικά δημιουργούμε τις συνθήκες για την διευκόλυνση της συμμετοχής όλων των κατοίκων στην ιδιαίτερα χρήσιμη και κοινωνικά ωφέλιμη ανακύκλωση στην πηγή.
 
30/5/2020
 
Γιάννης Αντζινάς
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας 

Προβλήθηκε 320 φορές

Νέα Σμύρνη: Τρόμος από τα επεισόδια πριν και μετά τον αγώνα Πανιώνιος - Ηλιούπολη

Νέα Σμύρνη: Βίαια επεισόδια μεταξύ ομάδων χούλιγκαν που παρουσιάστηκαν ως συνοδεία των αποστολών του Πανιωνίου και της Ηλιούπολης. Μαχαίρια και όπλα πριν από τον αγώνα, ένταση και κρότου-λάμψης από την αστυνομία μετά το τέλος.