Το πρώτο συμπέρασμα που βγήκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 28/5/2020, είναι πως η κινητοποίηση του λαού μπορεί να καθορίζει καταστάσεις, εν τέλει την τύχη του.


Κάτω από την πίεση των παρευρισκόμενων κατοίκων και της γενικής κατακραυγής, ο δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης υπαναχώρησε από την αρχική του θέση για απόφαση χωροθέτησης νεκροταφείου στον Υμηττό.

Δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, προσπάθησε όμως να βρει συναινέσεις στο μέλλον, ζητώντας «διαπαραταξιακή» συνεννόηση...


Η συζήτηση ανέδειξε τις ευθύνες των διοικήσεων των τελευταίων χρόνων, Βαλασόπουλου-Χατζηδάκη και των Συνεργών τους, τόσο γιατί γνώριζαν τα σχέδια καταστροφής του βουνού (προχωρώντας μάλιστα και σε μυστικές «διαπραγματεύσεις» με τον ΑΔΜΗΕ), όσο και για τη συνολικότερη αντίληψή τους για το περιβάλλον και τον Υμηττό.

Η παρέμβαση της ΜΑΧόμενης Ηλιούπολης ανέδειξε τις παραπάνω ευθύνες, την αδιαφορία για το αυθαίρετο του Προφ. Ηλία, την αποδοχή της παράνομης λειτουργίας του ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) και του Αμαξοστάσιου στο βουνό.

Πρωτοστατήσαμε να αναδειχθεί σε κυρίαρχο θέμα η λειτουργία και η πιθανή επέκταση του ΚΥΤ. Δείξαμε με σαφήνεια την προσπάθεια του ΑΔΜΗΕ να παρουσιάσει το ΚΥΤ και την επέκτασή του σαν «εθνικό ζήτημα»(!), γεγονός που στιγματίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφασή του, με την οποία συσχετίζει την επέκταση του ΚΥΤ με την επένδυση του Ελληνικού.

Μια επένδυση που θα φέρει υποβάθμιση της ζωής μας, φτώχια και ανεργία στην περιοχή μας, καταστροφή του περιβάλλοντος και του βουνού.

Βεβαίως, η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απομάκρυνση του ΚΥΤ κι ενάντια στην πιθανή επέκτασή του δεν μπορεί να δημιουργεί εφησυχασμό στους κατοίκους της Ηλιούπολης και των γειτονικών δήμων.

Ας μην ξεχνούμε πως το ΚΥΤ λειτουργεί παράνομα εδώ και 17 χρόνια παρ΄ όλες τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Γι' αυτό το λόγο ζητήσαμε ενέργειες από το Δημ. Συμβούλιο, κι όχι μόνο λόγια. 

Έχουμε καθαρό ότι αποτέλεσμα θα έρθει μόνο αν κινητοποιηθεί ο λαός. Δεν αρκούν οι συζητήσεις, οι συνεντεύξεις, τα λόγια συμπάθειας. Μάθαμε μετά από τόσα χρόνια.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί ότι ξεκίνησε το 2002.

ΟΥΤΕ ΚΥΤ, ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, ΟΥΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΜΑ

Απόλυτη προστασία του Υμηττού και του δασικού του χαρακτήρα.

 

maxome-ilioupoli.blogspot.com

Προβλήθηκε 523 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.