Το πρώτο συμπέρασμα που βγήκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της 28/5/2020, είναι πως η κινητοποίηση του λαού μπορεί να καθορίζει καταστάσεις, εν τέλει την τύχη του.


Κάτω από την πίεση των παρευρισκόμενων κατοίκων και της γενικής κατακραυγής, ο δήμαρχος Γ. Χατζηδάκης υπαναχώρησε από την αρχική του θέση για απόφαση χωροθέτησης νεκροταφείου στον Υμηττό.

Δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία, προσπάθησε όμως να βρει συναινέσεις στο μέλλον, ζητώντας «διαπαραταξιακή» συνεννόηση...


Η συζήτηση ανέδειξε τις ευθύνες των διοικήσεων των τελευταίων χρόνων, Βαλασόπουλου-Χατζηδάκη και των Συνεργών τους, τόσο γιατί γνώριζαν τα σχέδια καταστροφής του βουνού (προχωρώντας μάλιστα και σε μυστικές «διαπραγματεύσεις» με τον ΑΔΜΗΕ), όσο και για τη συνολικότερη αντίληψή τους για το περιβάλλον και τον Υμηττό.

Η παρέμβαση της ΜΑΧόμενης Ηλιούπολης ανέδειξε τις παραπάνω ευθύνες, την αδιαφορία για το αυθαίρετο του Προφ. Ηλία, την αποδοχή της παράνομης λειτουργίας του ΣΜΑ (Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) και του Αμαξοστάσιου στο βουνό.

Πρωτοστατήσαμε να αναδειχθεί σε κυρίαρχο θέμα η λειτουργία και η πιθανή επέκταση του ΚΥΤ. Δείξαμε με σαφήνεια την προσπάθεια του ΑΔΜΗΕ να παρουσιάσει το ΚΥΤ και την επέκτασή του σαν «εθνικό ζήτημα»(!), γεγονός που στιγματίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την ομόφωνη απόφασή του, με την οποία συσχετίζει την επέκταση του ΚΥΤ με την επένδυση του Ελληνικού.

Μια επένδυση που θα φέρει υποβάθμιση της ζωής μας, φτώχια και ανεργία στην περιοχή μας, καταστροφή του περιβάλλοντος και του βουνού.

Βεβαίως, η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την απομάκρυνση του ΚΥΤ κι ενάντια στην πιθανή επέκτασή του δεν μπορεί να δημιουργεί εφησυχασμό στους κατοίκους της Ηλιούπολης και των γειτονικών δήμων.

Ας μην ξεχνούμε πως το ΚΥΤ λειτουργεί παράνομα εδώ και 17 χρόνια παρ΄ όλες τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων. Γι' αυτό το λόγο ζητήσαμε ενέργειες από το Δημ. Συμβούλιο, κι όχι μόνο λόγια. 

Έχουμε καθαρό ότι αποτέλεσμα θα έρθει μόνο αν κινητοποιηθεί ο λαός. Δεν αρκούν οι συζητήσεις, οι συνεντεύξεις, τα λόγια συμπάθειας. Μάθαμε μετά από τόσα χρόνια.

Σας καλούμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί ότι ξεκίνησε το 2002.

ΟΥΤΕ ΚΥΤ, ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ, ΟΥΤΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΟΥΤΕ ΣΜΑ

Απόλυτη προστασία του Υμηττού και του δασικού του χαρακτήρα.

 

maxome-ilioupoli.blogspot.com

Προβλήθηκε 213 φορές

Ψήφισμα σχετικά με τη νέα τιμολογιακή πολιτική του ΕΣΔΝΑ (Δημοτικό Συμβούλιο - Δήμου Ηλιούπολης)

Απόσπασμα από το πρακτικό της 10ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης - Σήμερα 8 Ιουλίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης...

Δημοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη'' : ''Ερωτήματα για τις απευθείας αναθέσεις της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης''

Διαβάζοντας τις τελευταίες αναρτήσεις στη Διαύγεια των απευθείας αναθέσεων της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μας γεννιούνται εύλογα ερωτήματα:

Ευχαριστήρια επιστολή της Πνευματικής και Πολιτιστικής Εστίας Ηλιούπολης προς τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.

Για όλους βρίσκει λύσεις ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας. Ευχαριστήριο της Εστίας για την φιλοξενία των γραφείων τους στο κτήριο του ναού.

HELLINIKA HOAXES: ''Οι φωτογραφίες αυτές ΔΕΝ δείχνουν τον καθηγητή στην Ηλιούπολη που συνελήφθη για σχέσεις με ανήλικη''

Ισχυρισμός:Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν τον συλληφθέντα τον Ιούλιο του 2020 44χρονο καθηγητή γυμνασίου στην Ηλιούπολη με την ανήλικη μαθήτριά του...