Από το πρωί στους δρόμους βρίσκονται δεκάδες Ομοσπονδίες, Σωματεία, τοπικές Ενώσεις ΕΒΕ και Επιτροπές Αγώνα συμμετέχοντας στη σημερινή μέρα αγωνιστικής δράσης, οργανώνοντας συντονισμένες κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας, για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αυτοαπασχολουμένων, με προτεραιότητα σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
Στην Αθήνα
  • Στο Κέντρο της Αθήνας, κινητοποίηση στη ΙΖ' Εφορία, πραγματοποιήθηκε το πρωί. Συμμετείχαν Ενώσεις ΕΒΕ από την Καισαριανή, την Ηλιούπολη και από περιοχές της Α' Αθήνας. Αντιπροσωπεία τους επέδωσε στην διευθύντρια της εφορίας υπόμνημα με τα αιτήματά τους.
  • Στη Νέα Ιωνία, συγκέντρωση στην ΔΟΥ, πραγματοποίησαν το πρωί Ενώσεις ΕΒΕ από το Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία και τη Μεταμόρφωση. Αντιπροσωπεία τους επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Στο πλευρό τους βρέθηκαν, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και Πέριξ και το Σωματείο Κομμωτών Αττικής «Η Αδελφότης». Σε δήλωσή του ο Γιάννης Προμπονάς, μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ, ανάφερε, μεταξύ άλλων, ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ γιατί η κατάστασή μας είναι ζοφερή, το μέλλον μας είναι αβέβαιο, ενώ δεν ξέρουμε πόσοι από εμάς θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα και σε λειτουργία οι δραστηριότητές μας.
  • Στο Περιστέρι, κινητοποίηση το πρωί στο δημαρχείο πραγματοποίησε η Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου. Αντιπροσωπεία της συναντήθηκε, με έναν εκ των αντιδημάρχων, στον οποίο επέδωσαν το υπόμνημα με το πλαίσιο αιτημάτων τους.
  • Στου Ζωγράφου, κινητοποίηση στη ΔΟΥ, πραγματοποίησαν οι τοπικές ενώσεις ΕΒΕ.
  • Στον Βύρωνα, παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, πραγματοποίησαν το πρωί, η Ένωση Επαγγελματιών  Βύρωνα. Αντιπροσωπεία της, έθεσε τα αιτήματα της για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αυτοαπασχολούμενων στον Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους. Οι συγκεντρωμένοι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 19:30 στην Πλατεία Κάνιγγος, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία και ομοσπονδίες για τη συνέχιση του αγώνα.
  • Ανάλογες κινητοποιήσεις, πραγματοποιήθηκαν το πρωί σε Νίκαια - Κορυδαλλό, στο παράρτημα ΕΦΚΑ στο Αιγάλεω, στo δημαρχείo Μενιδίου. Εξάλλου πικετοφορία έγινε στην Καλλιθέα (πλατεία Δαβάκη) και εξόρμηση στην αγορά Αγίου Δημητρίου.
- Στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.
- Εξάλλου, κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών διοργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων στα ταξί και οδηγών ταξί συμμετέχοντας και αυτοί στην σημερινή μέρα δράσης. Το σημείο συνάντησης έχει δοθεί στις 7 μ.μ. στη Λ. Καβάλας (Καβάλας και Σπύρου Πάτση) και θα ακολουθήσει πορεία με τα αυτοκίνητα στο υπουργείο.
Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις
Συγκεκριμένα:
  • Στην Θεσσαλονίκημαχητική συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας από την κυβέρνηση την άμεση λήψη μέτρων ουσιαστικής στήριξης.
  • Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν και οι αυτοκινητιστές που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα ΤΑΞΙ, που ήρθαν με αυτοκινητοπομπή έχοντας αναρτημένη την αφίσα στο παρμπρίζ των οχημάτων τους.Αντιπροσωπεία εκπροσώπων των σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου και επέδωσε το κείμενο με τις διεκδικήσεις τους που αφορούν την επιβίωσή τους.
  • Στην Ξάνθη, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στη ΔΟΥ από την Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων Ξάνθης. Στα πλαίσιο την κινητοποίησης επιδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματά τους. «Η βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι από τη νέα κρίση, αλλά και τα νέα μέτρα που ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, θα επιδιώξουν να φορτώσουν για ακόμα μια φορά τα βάρη στις πλάτες του εργαζόμενου λαού», τονίστηκε στην διάρκεια της κινητοποίησης.
  • «Η αποτελεσματικότητα της πάλης μας θα κριθεί στη μαζικότητα αλλά και στην αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές κυβερνήσεων-ΕΕ», υπογράμμισαν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα.

πηγή και φωτογραφίες (εδώ) 

Προβλήθηκε 608 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.