Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων;
 
Τι άλλο χρειαζόμαστε επιτέλους για να καταλάβουμε την απάτη;
 
Σε ποινικό επίπεδο, εφαρμόζεται, (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) η λεγόμενη Αρχή της Ηθικής Απόδειξης, δηλαδή η δυνατότητα να κρίνει ο Δικαστής, όχι μόνο με βάση τις κλασσικές αποδείξεις (ενίοτε χαλκευμένες) ούτε ακόμη με την ομολογία της ενοχής (ενίοτε στανική ή αρρωστημένη), αλλά με βάση τον νου, τη λογική, τα διδάγματα της πείρας και ιδίως την συνείδησή του.
 
Αλλού κυριαρχούν κυρίως οι μάρτυρες. Ο λαός μας λέει δε σκωπτικά:" Δυο μαρτυράνε, έναν κρεμάνε". Γι αυτό η Μαφία έχει το συνήθειο να σκοτώνει τους μάρτυρες!
 
Επομένως, κάνοντας ό τι οφείλει να  κάνει ο δικαστής, πρέπει να συμπεραίνουμε, με βάση το μυαλό που μας προίκισε ο Θεός και την δύναμη της συνείδησης, της τροχισμένης στους αιώνες  της ανθρώπινης περιπέτειας.
 
Κι όταν σκεφτόμαστε κατανοούμε κι όταν κατανοούμε δεν φοβόμαστε κι όταν δεν φοβόμαστε, αντιστεκόμαστε..
 
Σκέψη καθαρή λοιπόν και μνήμη, ναι Μνήμη!
 
Μην ξεχάσει κανείς πως μας έκλεισαν μέσα, όχι για να μας σώσουν, δήθεν από το ιό, αλλά για να τρομάξουμε και τρομάζοντας με την εσαεί απειλή μιας πιθανής νέας ειρκτής, να αποδεχτούμε πως από τούδε θα είμαστε πλέον, και μάλιστα οικειοθελώς,  ανδράποδα. Αιωνίως υποχρεωμένα να διαδηλώνουμε, όχι για την αξιοπρέπεια και το ψωμί μας, αλλά υπέρ των αφεντικών μας, που μας έσωσαν, υποτίθεται, από τον Covid-19. 
 
Αφεντόπιστοι στον αιώνα!
 
Μην δεχτεί κανείς πως τους οφείλει τίποτα.Τους "οφείλει" μόνο τη φτώχεια του,που θρασύτατη ξαναγυρίζει από το φεγγάρι ,που την είχε εξορίσει ο Πάβλο Νερούδα στο ποίημά του "Ωδή στη φτώχεια". (Odas elementarias-Ωδές στοιχειακές μετφρ Δανάη Στρατηγοπούλου).
 
"Αντισταθείτε",  λοιπόν, ΄όπως έλεγε και μας βουκέντριζε ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός!
 
"Αντισταθείτε" όπως κι εγώ βρυχώμαι καθημερινά στον εαυτό μου, χτυπώντας πάνω μου αλύπητα το καμουτσίκι, γιατί κάποιες στιγμές φοβάμαι και κάμπτομαι.
 
Με άλλους λόγους "Σκεφτείτε"!"
Γιατί ζωή δεν υπάρχει χωρίς δημοκρατία, αξιοπρέπεια και ψωμί.
Γιατί η καθαρή σκέψη είναι το ήμισυ της αντίστασης.
 
Νίκος Ι.  Καραβέλος 

Δικηγόρος Συγγραφέας  

Προβλήθηκε 787 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...