Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις και τα αγωνιστικά ραντεβού σε πόλεις όλης της χώρας για τα συλλαλητήρια που οργανώνονται την Πέμπτη 11 Ιούνη από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.
 Με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», προτάσσουν τα αιτήματα για: Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ. σε Παλιά Βουλή και Προπύλαια. 
Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις (διαβάστε παρακάτω)
Σε κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Το σύνθημα "δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε" που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική εκφράζει όλους τους λαούς, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα. Του συστήματος που έχει ως υπέρτατη αξία το χρήμα και το κέρδος, που γεννάει τη φτώχεια, πολέμους, πρόσφυγες, τον ρατσισμό, που πετάει στο περιθώριο και στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, που δε λογαριάζει ανθρώπινη ζωή» και τονίζει: «Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο! Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά! Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για τη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για την εξάλειψη των αιτιών των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων, για την οριστική εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, για να απαλλαγούμε οριστικά από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου. Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στα συνδικάτα μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση».
 

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

- Στον Πειραιά, σωματεία και φορείς της πόλης σε σύσκεψη πήραν απόφαση για συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.
- Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο καλεί στην κεντρική πλατεία στις 7.30 μ.μ.
-Στο Αλιβέρι, στις 7.30 μ.μ. διοργανώνεται σύσκεψη στο γραφείο του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας.
- Στην Άρτα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 8 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς, στα πλαίσια του διήμερου δράσης που διοργανώνει από τις 10 Ιούνη.
- Στην Βέροια, στις 7.30 μ.μ. κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου.
- Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 7 μ.μ., έξω από το κτίριο του ΕΚΙ.
- Στα Γρεβενά, στις 7 μ.μ. στη κεντρική πλατεία
- Στο Ηράκλειο, κινητοποίηση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
- Στην Ικαρία, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ευδήλου.
- Στην Καβάλα, θα γίνει κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη. Καλούν το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας
- Στην Καλαμάτα, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μάρτη.
- Στην Κατερίνη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Στο Κιλκίς, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης.
- Στην Κόρινθο, στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο της Πυλαρινού (έξω από την Εθνική τράπεζα).
- Στην Κοζάνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
- Στη Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας καλεί στις 7 μ.μ. στον Αγ. Μηνά. 
- Στη Μυτιλήνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.
- Στην Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 8 μ.μ., σε συλλαλητήριο στην Πλατεία. 
- Στο Ναύπλιο, στις 7 μ.μ. στην πλ. Καποδίστρια.
- Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 7 μ.μ., έξω από τα γραφεία του
- Στον Πύργο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ.
- Στο Ρέθυμνο, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο.
- Στη Σάμο στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
- Στις Σέρρες στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
  •  Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, Σωματεία και φορείς θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιούνη στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
 

Καλέσματα συμμετοχής

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της πάλης απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, ξεκαθαρίζοντας: «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε πάλι την κρίση τους. Εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία!». 
«Καλούμε κάθε σωματείο μέλος της ΠΟΛ και κάθε συνάδελφο να δώσουμε μαζική οργανωμένη απάντηση στον ορυμαγδό παλαιών και νέων μέτρων που φορτώνονται στις πλάτες μας» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
«Αγωνιστικά απαντάμε στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο να φορτωθεί για άλλη μια φορά η καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων» τονίζει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.
«Οι εργαζόμενοι έχουμε και γνώση και πείρα. Έχουμε δώσει μάχες που έβαλαν σοβαρά εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Έχουμε και δύναμη. Δεν πρόκειται να δεχτούμε την υπονόμευση των δικαιωμάτων και της ζωής μας» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο. 
«Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη. Να παρθούν αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, να γίνει αυτή υπόθεση όλων των σωματείων στο κλάδο», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών. Στις κινητοποιήσεις καλεί και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).
Σε κάλεσμά της και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) καταγγέλλει ότι οι εργοδότες του κλάδου της Ιδιωτικής Υγείας σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, με πρώτα και καλύτερα τα Διαγνωστικά Κέντρα «που οδήγησαν εκατοντάδες εργαζόμενους σε αναστολή της Σύμβασης Εργασίας τους και στην εκ περιτροπής εργασία ή στην "από μακριά απασχόλησή τους"».
Στα συλλαλητήρια καλούν μεταξύ άλλων:
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Κλαδικό Συνδικάτο Υγείας Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων N. Αττικήςτο Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, το ΣΕΤΗΠ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Γαλατσίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Κοζάνης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. 
Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Γρεβενών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας - Πέλλας. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.

Πηγή  

Προβλήθηκε 631 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.