Συγκέντρωση στην πλατεία Βάρναλη και πικετοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στην Αργυρούπολη.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκε η ύπουλη ενέργεια της δημοτικής αρχής να μεταφέρει το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εν μέσω πανδημίας, σε πολυσύχναστο και κατοικημένο χώρο.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη μεταφορά του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση.

Επίσης είπαν «όχι» στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη, την «περιβαλλοντική εισφορά» και απαίτησαν διασφάλιση των εργαζομένων στους φορείς διαχείρισης αποβλήτων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα!

πηγή + φωτογραφίες (εδώ

Προβλήθηκε 885 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.