Παλαιό Φάληρο: Βρέθηκαν αρχαία σε οικόπεδο που αγοράστηκε από Κινέζους

Στα πέριξ 07 Ιουνίου 2020

Αντιμέτωπη με ένα απρόβλεπτο εμπόδιο βρέθηκε κινεζική εταιρία που, σύμφωνα με πληροφορίες, αγόρασε τεράστιο οικόπεδο στο Παλαιό Φάληρο για να χτίσει πολυκατοικία με πολυτελή διαμερίσματα.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ogdoo.gr, το οικόπεδο -ένα από τα τελευταία χωράφια που απέμειναν στην περιοχή- είχε μείνει στα αζήτητα λόγω διαφωνιών μεταξύ των κληρονόμων. 
Ξαφνικά πριν περίπου 6 μήνες μια κινεζική εταιρία κατάφερε να πάρει την κυριότητα του και να το περιφράξει. Ωστόσο, τα έργα σταμάτησαν γιατί ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΚΑΣ να διερευνήσει τι ακριβώς υπάρχει κάτω από το έδαφος. Ήδη είναι εμφανείς δαιδαλώδεις κάμαρες, ενώ συνεχίζονται οι ανασκαφές, με μυστικότητα.
Το μεγάλο οικόπεδο, το οποίο βρίσκεται στην κάτω πλευρά της Λ. Αμφιθέας, είναι πολύ κοντά στις γραμμές του τραμ!

«Εμείς όταν ήρθαμε εδώ το 1954 όταν χτίστηκε το σπίτι που μένουμε έως σήμερα, το οικόπεδο αυτό υπήρχε κι έτσι έμεινε έως σήμερα. Κανείς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να το αξιοποιήσει. Τότε η περιοχή ήταν γεμάτη αλάνες και χωματόδρομους. Κάποια στιγμή το περιέφραξαν. Με έκπληξη μάθαμε ότι σταμάτησαν τα έργα και δεν μας αφήνουν να δούμε τι συμβαίνει μέσα», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Οι ανασκαφές συνήθως εξαρτώνται από το μέγεθος του οικοπέδου και το εν λόγω είναι πολύ μεγάλο.
Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που μια οικοδομή πέσει πάνω σε αρχαία, το μέλλον της διαγράφεται αβέβαιο. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι ανασκαφές και να αποφανθεί η Αρχαιολογική για την τύχη των ευρημάτων και του οικοπέδου, μέχρι να συντονισθούν και να συνεννοηθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς (Πολεοδομία, δήμος, υπουργείο Περιβάλλοντος, κ.λπ.), ενδέχεται να περάσουν μερικά χρόνια, αρκετά για να ανεβάσουν το κόστος των εργασιών μέχρι και 20%.

Οι καθυστερήσεις είναι τόσο μεγάλες που οι ιδιοκτήτες προσφέρονται να πληρώσουν οι ίδιοι τους εργάτες, οι οποίοι θα κάνουν την ανασκαφή, έτσι ώστε να γλιτώσουν χρόνο και χρήμα.

Να σημειωθεί ότι το οικόπεδο είναι περιφραγμένο τώρα με προστατευτικό μεταλλικό κάλυμμα και δεν είναι θεατό από τους περαστικούς. 

Προβλήθηκε 1752 φορές

Κατεδάφιση 21 αυθαιρέτων εντός του ρέματος Πικροδάφνης μετά από 50 χρόνια

Στην κατεδάφιση 21 αυθαίρετων κτισμάτων εντός του ρέματος Πικροδάφνης προχώρησε την Τρίτη 21 Απριλίου η Πολεοδομία (Υπηρεσία Δόμησης) του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί: 12χρονη εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ μέσα σε λεωφορείο, στη Βάρης–Κορωπίου

Μόνη, τρομοκρατημένη και σε πλήρη αποπροσανατολισμό βρέθηκε μια 12χρονη μέσα σε αστικό λεωφορείο στη Λεωφόρο Βάρης–Κορωπίου το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.