Τελικά, κατά το κοινώς λεγόμενο, είμαστε λαός απείθαρχος. Ναι απείθαρχος!

Κι όποιος έχει αντίρρηση και την διατυπώνει, διαπράττει ποινικώς κολάσιμη πράξη. "Διασπορά ψευδών ειδήσεων". Αν η πράξη δεν συγκροτεί βαρύτερο αδίκημα.

Κι αν δεν υπάρχει τέτοιο, θα το μαστορέψουμε.. Δεν μπορεί ο καθένας να παριστάνει τον ηγέτη, όταν υπάρχει πρωθυπουργός που "κάνει την διαφορά".

Ούτε δικαιούται να κάνει τον νταή, όταν υπάρχει αρμόδιος "Οπλαρχηγός κορωνοϊού" και ούτε ο κάθε άσχετος να φοράει τη στολή του γιατρού, όταν υπάρχει εδώ, αυθεντικός ο "Δόκτωρ Ιός", που , ξέρει και να ψέλνει.

Ε, ναι είμαστε απείθαρχοι!

Αντί να πούμε ένα "ευχαριστώ" και, παρά την λήξη τη καραντίνας, εμείς να παραμείνουμε οικειοθελώς αμπαρωμένοι, βρήκαμε την ευκαιρία να βγούμε πάλι έξω και να αρχίσουμε τα σούρτα φέρτα, τις κουβέντες, τις δουλειές, τις παρεούλες, τα φλερτ και τα ερωτικά "τοκίσματα'', που έλεγε η γιαγιά μου (πράγματα ωραία, πλην άγνωστα στους ανέραστους, τους αδρανείς, τους μισερούς, που γυροφέρνουν άσκοπα στα σκαλιά του Ναού της Αφροδίτης).

Ρε, δεν ακούμε!

Αντί να χαιρετάμε με τους αγκώνες, όπως οι σοβαροί πολιτικοί μας, εμείς αρχίσαμε πάλι να δίνουμε τα χέρια. (Κανονικά στο τραγούδι του Μάνου Λοίζου "Ο γέρο νέγρο Τζιμ", ο στίχος "Λευκοί και νέγροι δίνουνε τα χέρια", πρέπει να γίνει "λευκοί και νέγροι δίνουν τον αγκώνα").

Ρε, δεν παίρνουμε από λόγια!

Γι αυτό, ξαναρχίζει η καθημερινή ενημέρωση για τα θύματα του ιού. Προς εμάς, τα θύματα της παχυλής βλακείας, που οικειοθελώς θα ακολουθήσουμε τα φιρμάνια του εγκλεισμού ξανά στις φυλακές μας, ακούγοντας κάθε μέρα στις 6 μ.μ., τη μονότονη φωνή ενός "Κόρακα", να μας μετράει πεθαμένους!

Θα το αντέξουμε για δεύτερη φορά;

Νίκος Ι. Κραβέλος
Δικηγόρος - Συγγραφεάς 

Προβλήθηκε 689 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...