Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης συνεχίζει την προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της πόλης μας μετά το lockdown, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα τρεις τηλεδιασκέψεις στις οποίες συμμετείχε ο Ε.Σ.Η.

Οι δύο τηλεδιασκέψεις ήταν με την Δημοτική Αρχή της πόλης μας και η άλλη με τον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των νοτίων προαστίων.

Στις δύο τηλεδιασκέψεις με την Δημοτική Αρχή συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συμβολή του Δήμου στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να επιστρέψουν στην διαδικασία της αγοράς με επιτυχία, τόσο με οικονομικά μέτρα στήριξης με την μείωση των τελών, όσο και πραγματοποίηση παρεμβάσεων, όπως οι προσωρινές πεζοδρομήσεις, που θα τονώσουν την κίνηση στην αγορά.

Μάλιστα μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, θα πραγματοποιηθεί και έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία το κύριο θέμα συζήτησης θα αφορά την στήριξη των επιχειρήσεων της πόλης.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νοτίου τομέα, Νίκο Παππά, Θεανώ Φωτίου, Γιάννη Μπαλάφα, Ραλία Χρηστίδου, συζητήθηκαν προτάσεις για την στήριξη των επιχειρήσεων με χρηματοδότηση, φορολογικές ελαφρύνσεις κ.α.

Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης, προσκλήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανταποκρίθηκε, όπως σε κάθε πρόσκληση, στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» στην οποία παρέστη ο πρόεδρος του συλλόγου Αθανάσιος Μπίρλης.

Ο Ε.Σ.Η. το επόμενο διάστημα θα συμμετάσχει στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη στις 18/6 με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη με θέμα το ΚΕΠPLUS, ένα νέο πρόγραμμα-θεσμό που θα αφορά νεοφυείς και υφιστάμενες επιχειρήσεις.

πηγή 

Προβλήθηκε 556 φορές