Πυρκαγιά την οποία προκάλεσε μελισσοκόμος, στην Άνω Γλυφάδα, κατασβέστηκε άμεσα, από την Πυροσβεστική, σε χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Αμοργού.
Στο σημείο μετέβη ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο διοικητής του 8ου πυροσβεστικού σταθμού, η Εθελοντική Ομάδα του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, της Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, του ΣΠΑΥ, η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης – ΕΟΔΠΗ καθώς και η αρμόδια αντιδήμαρχος Άννυ Καυκά.
Για λόγους ασφάλειας στο σημείο παραμένει πυροσβεστική Ντακότα του Δήμου Γλυφάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε όταν ένας μελισσοκόμος πήγε να καπνίσει τα μελίσσια του και του ξέφυγε.
Οργισμένος ο δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ: Αποτρέψαμε πυρκαγιά στον Υμηττό
Στην επιπολαιότητα ενός μελισσοκόμου φαίνεται πως οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου στην Άνω Γλυφάδα στους πρόποδες του Υμηττού.
Το σημερινό γεγονός ξύπνησε τις μνήμες της μεγάλης πυρκαγιάς στον Υμηττό που ξεκίνησε από το Βύρωνα και έφτασε μέχρι τη Βούλα, πάλι από αβλεψία μελισσοκόμου.
Οργισμένος ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης και πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: 
"Θα σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα; Αποτρέψαμε πυρκαγιά στο βουνό της Γλυφάδας. 
Είμαι εξοργισμένος! Ένας ανεύθυνος μελισσοκόμος στη Γλυφάδα πήγε να καπνίσει τα μελίσσια του και του ξέφυγε με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. 
Είναι αμαρτία από το Θεό να παλεύουμε στον ΣΠΑΥ να καθαρίσουμε το βουνό μας να το φυλάνε οι εθελοντές μας και να έρχεται ο κάθε ανεύθυνος να τινάζει τα πάντα στον αέρα. 
Ευχαριστώ τα παιδιά της εθελοντικής ομάδας που έσπευσαν στην Γλυφάδα σε χρόνο ρεκόρ και απέδειξαν πως ο Υμηττός μόνο με συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των 11 δήμων του ΣΠΑΥ μπορεί να προστατευτεί ". 













Πηγές: notia.gr + vimaonline.gr

 

Προβλήθηκε 1126 φορές