Με μια μικρή χρονική καθυστέρηση φτάσαμε και φέτος στο τέλος της σχολικής χρονιάς που σηματοδοτείται με την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, σήμερα, Δευτέρα 15/06/20.

Μια χρονιά που καθορίστηκε και ιστορικά πλέον από την πανδημία του κορονοϊού και όλα τα συνεπακόλουθα σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Αυτή η χρονική στιγμή βρίσκει την εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο στη χώρα μας πληγωμένο βαθιά από το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ένα νομοσχέδιο που εκφράζει με τον πιο σαφή τρόπο ένα μείγμα κοινωνικού συντηρητισμού και οικονομικού φιλελευθερισμού και που παραδίδει την παιδεία σε αναχρονιστικά ιδεολογήματα με την επαναφορά της βάσης του δέκα και της διαγωγής, την κατάργηση της κοινωνιολογίας ως πανελληνίως εξεταζόμενο μαθημα, τις διαρκείς εξετάσεις και την αναβίωση της τράπεζας θεμάτων, διευρύνοντας την πελατεία των ιδιωτικών κολλεγίων.

Νόμος που στοχευμένα αποκόπτει την παιδεία από τους εγγενείς της στοχους, την διάρρηξη των στερεότυπων, την ανάπτυξη της κρίσης και της αμφισβήτησης, την ομαδοσυνεργασία και την αλληλεγγύη, την κοινωνική συνείδηση, την ατομική και συλλογική χειραφέτηση, την επιστημονική αναζήτηση και την ελευθερία.

Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και οι οικογένειές τους έζησαν για άλλη μια χρονιά το βάρος αλλά και την οικονομική και ψυχική αιμορραγία, που συντηρείται και αναπτύσσεται μέσα από τη βιομηχανία των Πανελληνίων εξετάσεων.

Σε όλους τους μαθητές, είτε συμμετέχουν στη διαδικασία των εξετάσεων είτε όχι, ευχόμαστε δύναμη και επιμονή για τη διεκδίκηση των επιθυμιών τους, για την επίτευξη των στόχων τους και καλή συνέχεια σε όποια διαδρομή επιλέξουν.

Και εσείς που δίνετε αυτές τις εξετάσεις να ξέρετε ότι αυτή η μάχη δεν είναι ούτε η
τελευταία ούτε η μεγαλύτερη!

Συνεργοί με την Ηλιούπολη 

Προβλήθηκε 566 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.