Την προηγούμενη Τρίτη 9/6 καταθέσαμε στο Δήμο Ηλιούπολης το παρακάτω υπόμνημα με τις θέσεις μας και με αιτούμενα μέτρα στήριξης των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, που πλήγηκαν από τα περιοριστικά μέτρα της καραντίνας και συνεχίζουν να πλήττονται.

Ζητάμε επίσης να παρασταθούμε στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να το υποστηρίξουμε.

ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο Ηλιούπολης,
κ. Χατζηδάκη Γεώργιο
Πρ. Δημοτικού Συμβουλίου,
κ. Γεωργάκη Σταύρο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Επικεφαλείς Δημ. Παρατάξεων

ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΑΙΤΗΣΗ

Η επόμενη ημέρα της καραντίνας, με πάντα παρόντα τον κίνδυνο της πανδημίας και με τη νέα ύφεση να σκιάζει την Ελληνική οικονομία, βρίσκει χιλιάδες συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες μπροστά σε νέα αδιέξοδα, χωρίς να γνωρίζουμε πότε και αν θα δούμε «φως στο τούνελ».

Τα 800 ευρώ, τα εξανέμισαν τα έξοδα και οι ανάγκες. Όσο για τις υποχρεώσεις που πήραν αναστολή, δεν θα μας χαριστούν, αντίθετα θα φορτωθούν στις νέες που έρχονται το φθινόπωρο.

Η βαριά φορολογία, το ασφαλιστικό είναι εδώ, παλιές και νέες ρυθμίσεις μας πνίγουν, οι τράπεζες, το ΚΕΑΟ μας περιμένουν στη γωνία, απειλώντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και η κρίση στην οικονομία δεν επιτρέπει αισιοδοξία για ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει πίσω έστω και ένα φορολογικό μέτρο, όπως το τέλος επιτηδεύματος, την κατάργηση του αφορολόγητου, τον ΕΝΦΙΑ, αυτά δηλαδή που μας φόρτωσαν τα προηγούμενα χρόνια, και η κατάργηση τους θα μπορούσε να δώσει ανάσα στους αυτοαπασχολουμένους και μικρούς ΕΒΕ.

Κάθε φορά που διεκδικούμε πραγματικές λύσεις στα προβλήματά μας λένε ότι η οικονομία δεν αντέχει για παραπάνω. Όμως, την ίδια στιγμή, έχει ξεκινήσει ένας ασύλληπτος χορός δισεκατομμυρίων προκειμένου να στηριχτούν οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι όμιλοι, τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες.

Έχουμε πείρα από τα δέκα χρονιά της προηγουμένης κρίσης και καταλαβαίνουμε ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν ξανά το μάρμαρο της «επανεκκίνησης της οικονομίας», των αυξημένων κρατικών δαπανών και των δημοσιονομικών στόχων.

Πληρώσαμε όμως ήδη αρκετά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Ένωση Επαγγελματιών-Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηλιούπολης, μαζί με δεκάδες άλλα σωματεία και ενώσεις της Αττικής, απαιτήσαμε από τα αρμόδια υπουργεία μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Μέτρα για την ελάφρυνση των οικονομικών μας υποχρεώσεων (αφορολόγητο, ασφαλιστές εισφορές, δανειακές υποχρεώσεις), παραγραφή χρεών, ακύρωση πλειστηριασμών και μέτρων αναγκαστικής είσπραξης κα.

Θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο οφείλουν να συμπαραταχθούν στα δίκαια αιτήματά των αυτοαπασχολούμενων της Ηλιούπολης και να προχωρήσουν σε αποφάσεις απαλλαγής και ελάφρυνσης από την τοπική φορολογία και εισφορές, για όσους πλήγηκαν από τα περιοριστικά μέτρα της περιόδου της καραντίνας και για χρονικό διάστημα που ανταποκρίνεται στις βαριές επιπτώσεις αυτής.

Συγκεκριμένα ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο:

  • Την απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για όλους τους αυτοαπασχολούμενους
  • Την 4μηνη απαλλαγή από το τέλος τραπεζοκαθισμάτων (κατάληψης κοινόχρηστων χώρων)
  • Απαλλαγή καταβολής μισθώματος για όσους μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις και για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί (πχ κηλικεία)
  • Για να παρουσιάσουμε ενδελεχώς τα παραπάνω ζητάμε από τη δημοτική αρχή συνάντηση το συντομότερο δυνατόν.
  • Επίσης μπροστά στην επικείμενη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάμε όπως παραβρεθούμε στη συνεδρίαση, για να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΥΡΟΣ         ΜΠΑΤΖΑΚΗ ΗΡΩ

Προβλήθηκε 436 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.