Η χώρα μας, (πέραν των φρούτων, του ελαιολάδου, της θάλασσας ,του απέραντου γαλάζιου, των μεγάλων ιστορικών στιγμών , αλλά και της ρουφιανιάς, της σαχλαμάρας, ου μην και της τεμπελιάς των άεργων πολιτικών της), φημίζεται ανέκαθεν για την τάση της να διορίζει Επιτροπές, εξωθεσμικές συνήθως, προς λύσιν παντός προβλήματος

Η εναπόθεση της λύσης σε Επιτροπές,δεν έχει να κάνει με αναβλητικότητα,ωχαδερφισμό, αρπακτικότητα ή ειρηνική ασχολία να μοιράζουν τα φράγκα, κλπ, αλλά με την έμφυτη ικανότητα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού, να βιώνει έμπρακτα την δημοκρατία!

Ακριβώς, επειδή ο Έλλην πολιτικός δεν ανέχεται να παίρνει ο ίδιος αυθαίρετα τις αποφάσεις , καθώς αυτό δεν το σηκώνει η δημοκρατική του συνείδηση, γι αυτό ορίζει Επιτροπές,που παίρνουν εντολή να αποφασίζουν ελεύθερα ότι αυτός (ο πολιτικός) αποφασίζει να πράξει προς ίδιο όφελος ή και αλλότριο.

Σπουδαίο πράμα οι Επιτροπές!

Χωρίς την Επιτροπή των Ιερών Ιατρικών Τεράτων, δεν θα είχε νικηθεί ο φονικός κορωνοϊός και όλοι σχεδόν θα είχαμε "τινιάξει τα πέταλα", (που λέμε και στο Άργος), όπως αφανίστηκε ο πληθυσμός της Ιταλίας, και είναι τώρα μικρότερος και αυτής ακόμη της Κύπρου!

Χωρίς την Επιτροπή των (ανώνυμων)Σοφών Του Πολυτεχνείου, ο κόσμος θα κατέβαινε στην δουλειά του, παρά το ότι δεν έχει δουλειά, ενώ τώρα, του λένε: ..."δεν έχεις που δεν έχεις δουλειά, τράβα στο Κέντρο να κάνεις ποδήλατο..".

Και μετά έχεις κάτι κακεντρεχείς να λένε πως ο Δήμαρχος της Πόλεως της Παλλάδος έχει δύσκολο λαιμό για διασωλήνωση..

Χωρίς την Επιτροπή Ιατρών Σοφών, που ανέλαβε να οργανώσει τα μπορντέλα της χώρας, ο κόσμος θα πήγαινε εκεί στα κρυφά, όπως πήγαινε πάντα, ενώ τώρα αφήνεις το ονοματεπώνυμό σου στην "Τζατζά", για να ειδοποιήσει, "κούφια η ώρα", την γυναίκα σου.

Πληρώνεις με κάρτα για να μην αδικείται και η τροϊκανή Αρχή Δημοσίων Ερπετών (παρντόν ..Εσόδων..).

Τέλος, εφαρμόζεται στην πράξη η αρχή της ισότητας, αφού όλοι οφείλουν να "ολοκληρώνουν" εντός χρονικού διαστήματος που δεν σε εκθέτει αν δεν "διακρίνεσαι στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων" ή δεν "αντέχεις στην πολύωρη πάλη".

Χωρίς τις Επιτροπές, η Ελλάς ή θα είχε καταρρεύσει ή θα είχε από καιρό αποκτήσει εθνική αξιοπρέπεια.

Κάποτε, όταν ο Θεός έπλαθε τον Κόσμο και είχε τελειώσει το μέγιστο μέρος των δημιουργημάτων του, ένιωσε ξαφνική κούραση.

Αμέσως σταμάτησε και καλώντας τα Χερουβείμ, τους είπε!

- "Ξέρετε μου έχει μείνει να φτιάξω μόνο την γκαμήλα και είμαι ψόφιος στην κούραση"
- "Κοιμήσου, του είπαν, κι άσε να την φτιάξει η Επιτροπή"

Κοιμήθηκε ο Θεός και, δυστυχώς, έγινε αυτό που έγινε, καθώς τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής τσακώθηκαν μεταξύ τους για τις καμπούρες του ζώου!

Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος - Συγγραφέας 

Προβλήθηκε 675 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...