Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήσαμε ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν σήμερα την πόλη μας, το κοιμητήριο.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν είδαμε να απασχολεί τη Δημοτική Αρχή το θέμα του κοιμητηρίου που έχει ανάγκη η πόλη μας και αντί (όπως θα ήταν το λογικό) να γίνονται δημόσιες συζητήσεις και διαβουλεύσεις, αποκαλύφθηκε τυχαία ότι υπάρχουν μυστικές συζητήσεις με τον ΑΔΜΗΕ (πρώην ΔΕΗ).

Συζητήσεις που κύριο στόχο είχαν από την πλευρά του ΑΔΜΗΕ την επαύξηση της ισχύος ΚΥΤ (κέντρο υπερυψηλής τάσης) σε 400 KV.

Η άποψή της Δημοτικής Αρχής ότι αν “βάλουμε πόδι” & κάνουμε κοιμητήριο μέσα στο χώρο του ΚΥΤ, θα μπορούμε στην πορεία να διώξουμε το ΚΥΤ, δεν πείθει ούτε τους αφελείς.

Ο σχεδιασμός μας πρέπει να στοχεύει στο μέλλον και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, στην προστασία του Υμηττού μας.

Η οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης στη Β' ζώνη Υμηττού θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου & για άλλες χρήσεις.

Η θέση μας είναι:

-Απομάκρυνση του ΚΥΤ

-Όχι στο διαδημοτικό κοιμητήριο στην πόλη μας

-Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του Υμηττού.

Επειδή στις σύγχρονες κοινωνίες τα θέματα κοιμητηρίων δεν μπορούν να τα αντιμετωπίζουν μόνες τους οι πόλεις, για αυτό απαιτούνται συνεργασίες με άλλους & όμορους Δήμους (π.χ. Αργυρούπολης-Ελληνικού, Αλίμου κ.α.) και κυρίως μεγάλες συναινέσεις των τοπικών κοινωνιών.

Για το σκοπό αυτό και θέλοντας να συμβάλλουμε & εμείς προς αυτή την κατεύθυνση, δηλ. στην δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου εκτός των ορίων της πόλης μας, ο επικεφαλής του συνδυασμού μας Τάσος Ευσταθίου ξεκίνησε επαφές με τον Δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού καθώς και με τον Δήμαρχο Αλίμου.
 

πηγή

Προβλήθηκε 692 φορές