Το σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά»,ακούστηκε δυνατά το απόγευμα έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και ΑυτοαπασχολούμενωνΕπιστημόνων (δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι).

 
 

 
 

«Αμύθητα τα κέρδη για τα αφεντικά, για τους μισθωτούς «μπλοκάκι» και σκλαβιά», φώναξαν εκατοντάδες διαδηλωτές μπροστά στις κλειστές πόρτες του υπουργείου Εργασίας, η πολιτική ηγεσία του οποίου για μια ακόμη φορά… δεν μπήκε στον κόπο να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων.

 
 

Το γεγονός κατήγγειλε ο Ηλίας Τσιμπουκάκης από την Επιτροπή Αγώνα Μηχανικών, σημειώνοντας ότι «είναι η τρίτη φορά που βρίσκουμε κλειστές τις πόρτες, την ώρα που για τους εκπροσώπους της μεγαλοεργοδοσίας, τους κατασκευαστές, τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους είναι ορθάνοιχτες… Ό,τι όμως δεν δέχονται να συζητήσουν θα το επιβάλουμε με τους αγώνες μας».

 
 

Την «αποπνικτική κατάσταση που βιώνουν οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι με τα χαμηλότερα εισοδήματα» περιέγραψε εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Δικηγόρων ο Αντώνης Αντανασιώτης.

 

Τη ραγδαία επιδείνωση της θέσης των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, με τους καθημερινούς εκβιασμούς εκ μέρους της εργοδοσίας, παρουσίασε η Έλσα Ζαμπέτα εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Οικονομολόγων, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, απέναντι στο μονομπλόκ εργοδοσίας και κυβέρνησης, να ενισχυθεί η πάλη για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 

 

Πηγή 

Προβλήθηκε 567 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.