Σε πολύ καλό κλίμα διεξαχθεί χθες το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης παρουσία πολλών δημοτικών συμβούλων του Δήμου Ηλιούπολης

Ο δήμαρχος Ελληνικου Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε σημαντικές προτάσεις όσο αναφορά το πρόβλημα που απασχολεί τους γειτονικούς δήμους Αλίμου και Ηλιούπολης όσο αναφορά το νεκροταφείο

Ιδού το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης τηρώντας διαχρονικά αταλάντευτη θέση υπέρ της απομάκρυνσης του Κ.Υ.Τ. απο την Β Ζώνη Υμηττού:

1) Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου στο συγκεκριμένο χώρο, με αντάλλαγμα την δημιουργία ΚΥΤ 400 kv, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

2) Ζητά, για τους ίδιους λόγους, την άμεση απομάκρυνση του ΚΥΤ των 150 kv.

3) Ζητά επίσης την δενδροφύτευση του σύνολου του χώρου μετά την απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων που υπάρχουν εκεί και τη χρήση του ως κοινόχρηστου πρασίνου.

4) Διεκδικεί τη δημιουργία σύγχρονου διαδημοτικού νεκροταφείου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού.

5) Θεωρεί ότι το νέο επικείμενο ΠΔ για το καθεστώς προστασίας του Υμηττού πρέπει να είναι αυστηρότερο του προηγούμενου και ειδικότερα να μην επιτρέπει την λειτουργία ΚΥΤ.

Το ΔΣ εκφράζει τη βούλησή του να υποστηρίξει τις παραπάνω θέσεις του, μαζί με τους πολίτες, με κάθε νομικό και κινηματικό τρόπο.

Το ψήφισμα δεν στήριξαν

Οι παρατάξεις που έχουν επικεφαλής

  • Τον κύριο Γιώργο Ιωαννιδη
  • Τον κύριο Νασο Σπυρόπουλο
  • Ένα ο κύριος Μιχάλης Γαζής δεν ψήφισε την παράγραφο 4

πηγή 

Προβλήθηκε 673 φορές