Στα πλαίσια των δράσεων του Δήμου Ηλιούπολης, «ΗλιούΠολη για τον Πεζό», το Σάββατο 27/6/2020 από τις 17:00 έως τις 20:00, θα εφαρμοστεί πιλοτικά διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στο μήκος της οδού Μαραθωνομάχων, από την Τήνου μέχρι και την Σοφοκλή Βενιζέλου.

Η οδός Μαραθωνομάχων, ο σύνδεσμος της πόλης με τον Υμηττό, επιθυμούμε καταρχάς με τη δράση αυτή να «κατακτηθεί» από τα παιδιά της γειτονιάς και τους περίοικους, με στόχο την τελική εφαρμογή του μέτρου στο άμεσο μέλλον.

Σε μια περιοχή της πόλης, που ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες δοκιμάζεται σκληρά από έντονη κυκλοφορία των οχημάτων, που αναζητούν διέξοδο από την κίνηση του Περιφερειακού, δημιουργείται η δυνατότητα για ελεύθερο περίπατο και άνετη χρήση ποδηλάτου.

Ένα μέτρο που προβάλει τον σχεδιασμό του Δήμου για μια πόλη καλύτερη, πιο φιλική στον πεζό και το ποδήλατο, με λιγότερη επιβάρυνση σε θόρυβο και ρύπους.

Η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσει για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής ρύθμισης και για την ασφάλεια των πεζών.

26 Ιουνίου 2020

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 588 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.