Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία της Άλκη Ζέη. Περιγράφει τα βιώματα ενός παιδιού και τον τρόπο που μεγαλώνει και αντιλαμβάνεται την κατοχή.
 
Στις μέρες μας έχουμε διάφορους μικρούς και μεγάλους περιπατους. Της Πανεπιστημίου στην Αθήνα, της Λ. Ειρήνης στην Ηλιούπολη. Δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας νέας κατοχής. Για τον μεγάλο περίπατο της Πανεπιστημίου ας γράψουν οι κάτοικοι της περιοχής. Για τον δικό μας μικρό περίπατο στην Ηλιούπολη ας γράψουν τη γνώμη τους οι κάτοικοι της.
 
Ο δικός μας μικρός περίπατος, λέει για μελλοντική πεζοδρομηση και δημιουργία ποδηλατοδρομου στη Λ. Ειρήνης, έναν από τους κεντρικοτερους δρόμους της πόλης.
 
Καλό αυτό. Επικοινωνιακοτατο. Όλα για το επικοινωνιακο γίνονται γιατί επί της ουσίας, ο μικρός αυτός περίπατος κανονικά θα έπρεπε να λέγεται, μια μεγάλη Οδύσσεια η ζωή στην γειτονιά ή πως θα κάνουμε τη ζωή σας πατίνι.
 
Σε μια πόλη που τίθεται συνεχώς και από παντού ζήτημα απελευθερωσης των πεζοδρομίων της, εμείς θα πεζοδρομησουμε τον κεντρικό δρόμο.
 
Σε μια πόλη που τίθεται ζήτημα της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, κλείνουμε την κεντρική αρτηρία και διοχετευουμε τα αυτοκίνητα στα στενά.
 
Μιλάμε για αναβάθμιση των καταστημάτων. Είναι ικανοποιημένος ο εμπορικός σύλλογος από αυτό; Γιατί εμείς δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημενοι από αυτόν.
 
Χάθηκε να κάνει μια σύσταση στις επιχειρήσεις εστίασης που δουλεύουν delivery, να τηρούν τα νόμιμα για την προστασία των εργαζομένων; Εβγαλε έστω ένα συλληπητηριο μήνυμα για την απώλεια, αυτή τη βδομάδα ενός ακόμα εργαζόμενου; Ενός 20χρονου φοιτητή.
 
Δεν κλείνουν έτσι οι δρόμοι, επειδή έτσι μας καπνισε το κεφάλι μας ή για να δείξουμε ότι θέλουμε μια άλλη πόλη. Την φτιάχνουμε αυτή την άλλη πόλη βήμα το βήμα. Η εικόνα του δημου ένα χρόνο μετά τις εκλογές είναι καταθλιπτική το λιγότερο.
 
Ο ανεκδιηγητος αντιδήμαρχος κ. Στασινοπουλος και οι Συνεργοί της θλίψης και σε αυτό μέσα; Και σε αυτό  παγώνια;
 
Θυμάμαι προεκλογικά όταν το είχαμε διαβάσει, στις υποσχέσεις Χατζηδάκη, γελαγαμε και είχαμε κουβεντιασει να βγάλουμε ανακοίνωση γι αυτό. Σήμερα μήπως έχουν ντυθεί κάποιοι πάλι εθελοντές για να κλείσουν το δρόμο;
 
Βγήκε από το δήμο ένα συλληπητηριο μήνυμα για την οικογένεια του αδικοχαμένου νέου;
 
Βγήκε από τους Συνεργους τώρα που ο αντιδήμαρχος που διευθύνει την δημ αστυνομία είναι ο επικεφαλής της παράταξης.
 
Η χούντα έμεινε στην ιστορία για τις φιέστες της. Τώρα δημοκρατία έχουμε, εκλεγμένος είναι ο δήμαρχος αλλά δεν γίνεται να μας τυφλωνουν άλλο οι φιέστες. Έγινε το καρναβάλι και πέτυχε.
 
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλη μας η ζωή πρέπει να γίνει ένα καρναβάλι. 
 
Παναγιώτης Δριμυλής 

Προβλήθηκε 704 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...