Μία σύγχρονη πόλη πρέπει να είναι δομημένη γύρω από ένα σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας, γύρω από το περπάτημα & το ποδήλατο και αυτό αποτελεί τη μοναδική περιβαλλοντικά βιώσιμη έκφραση πόλης.

Μιας πόλης, από ανθρώπους για τον άνθρωπο, όπου θα πρέπει να αυξάνει τον αριθμό και την ποιότητα άρτιων δημόσιων χώρων, βιώσιμων και σχεδιασμένων με γνώμονα την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωντάνια.

Τις πόλεις, όπως και τα βιβλία, μπορεί κάποιος να τις διαβάσει κατανοώντας πλήρως τη γλώσσα τους. Ο δρόμος, το πεζοδρόμιο, η πλατεία, το πάρκο και το πράσινο, αποτελούν τη γραμματική της.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να γίνονται ολοκληρωμένες & εμπεριστατωμένες μελέτες και όχι αποσπασματικοί σχεδιασμοί, έτσι ώστε η σύγχρονη ανθρώπινη πόλη να δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα, όχι μόνο στους περαστικούς και τους επισκέπτες αλλά και σε εκείνους που καθημερινά εργάζονται, κατοικούν και ζουν σε αυτήν.

Τάσος Ευσταθίου

πηγή

 

Προβλήθηκε 99 φορές

Κώστας Σεφτελής: Πολλές ζημιές από βανδαλισμούς στις παιδικές χαρές.

Κατά το χρονικό διάστημα που οι Παιδικές Χαρές της πόλης μας παρέμειναν κλειστές, εφαρμόζοντας ο Δήμος τα περιοριστικά μέτρα στα πλαίσια του περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας, δυστυχώς είχαμε πολύ μεγάλο αριθμό ζημιών από βανδαλισμούς και παραβιάσεις στις περιφράξεις και στις εισόδους σε αυτές.

''Η Πόλη που θέλω''- Α.Καραχάλιου: Επιβεβλημένη η λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των σχολείων

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" κ. Αλεξάνδρα Καραχάλιου ,με αφορμή τις πρόσφατες ζημιές και βανδαλισμούς σε σχολεία της πόλης, επισημαίνει με ανάρτησή της την αναγκαιότητα της άμεσης λήψης αποτελεσματικών μέτρων προστασίας των σχολικών αλλά και των υπολοίπων αθλητικών και δημοτικών εγκαταστάσεων της Ηλιούπολης.

Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης: '' Ανακοίνωση σχετικά με την πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης''

Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες της Λεωφόρου Ειρήνης για το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης στην περιοχή και προς αποκατάσταση των όσων πραγματικά ισχύουν, ο Ε.Σ.Η. διευκρινίζει τα ακόλουθα

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού

Αυτό που «κατεδαφίζεται» στο Ελληνικό είναι το δικαίωμα του λαού να έχει πρόσβαση και να απολαμβάνει ένα έργο που θα υπηρετεί τις δικές του ανάγκες.

Ο Φώτης Χρυσουλάκης για τις ζημιές και τις καταστροφές στα σχολικά κτήρια.

Οι ζημιές και καταστροφές σε σχολικά κτίρια, από αγνώστους, αναδεικνύουν σε κάθε περίπτωση, την ανάγκη φύλαξης των σχολικών μονάδων, κάτι για το οποίο η κάθε υπεύθυνη πολιτεία και Δημοτική αρχή θα έπρεπε και οφείλει να μεριμνήσει.

Η Πόλη που Θέλω: Ατυχής προσπάθεια σύνδεσης γεγονότων από το Δήμαρχο Ηλιούπολης «Εδώ οι μπουλντόζες ξεκίνησαν».

Με μία ανάρτηση ενός βίντεο στην προσωπική του σελίδα ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, την Πέμπτη 2/7/20 κοινοποίησε την έναρξη των έργων αποκατάστασης του ... παρακείμενου πεζοδρομίου μπροστά από το κτίριο του ΙΚΑ, στην πλατεία Π.Π. Γερμανού με τον εμφατικό τίτλο «Εδώ οι μπουλντόζες ξεκίνησαν».