Μία σύγχρονη πόλη πρέπει να είναι δομημένη γύρω από ένα σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας, γύρω από το περπάτημα & το ποδήλατο και αυτό αποτελεί τη μοναδική περιβαλλοντικά βιώσιμη έκφραση πόλης.

Μιας πόλης, από ανθρώπους για τον άνθρωπο, όπου θα πρέπει να αυξάνει τον αριθμό και την ποιότητα άρτιων δημόσιων χώρων, βιώσιμων και σχεδιασμένων με γνώμονα την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωντάνια.

Τις πόλεις, όπως και τα βιβλία, μπορεί κάποιος να τις διαβάσει κατανοώντας πλήρως τη γλώσσα τους. Ο δρόμος, το πεζοδρόμιο, η πλατεία, το πάρκο και το πράσινο, αποτελούν τη γραμματική της.

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να γίνονται ολοκληρωμένες & εμπεριστατωμένες μελέτες και όχι αποσπασματικοί σχεδιασμοί, έτσι ώστε η σύγχρονη ανθρώπινη πόλη να δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα, όχι μόνο στους περαστικούς και τους επισκέπτες αλλά και σε εκείνους που καθημερινά εργάζονται, κατοικούν και ζουν σε αυτήν.

Τάσος Ευσταθίου

πηγή

 

Προβλήθηκε 494 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.