Δρομολογείται βιώσιμη λύση για τον Υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο

Στα πέριξ 30 Ιουνίου 2020

Δήμος Αγίου Δημητρίου

Μετά την πρόσφατη αλληλογραφία της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου με το ΔΕΔΔΗΕ για τον Υποσταθμό που βρίσκεται στα όρια του Δήμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, στην οποία έλαβαν μέρος η Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου, ο Αντιδήμαρχος, Άγγελος Γαβαλάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Α. Μάνος, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου, Η. Μενεγάτος και τα στελέχη της Διεύθυνσης Ειδικών Εγκαταστάσεων Δικτύου, Π. Θεοδωράκη, Α. Ξηρού και Β. Νταλή.

Κατά τη συνάντηση, αρχικά έγινε αναλυτική παρουσίαση αποτελεσμάτων μετρήσεων και μελετών, που καταδεικνύουν ότι δεν τίθεται θέμα ακτινοβολίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς οι τιμές που καταγράφονται πληρούν, με σημαντικά περιθώρια ασφάλειας, το επιτρεπτό όριο που θεσπίζει η ΚΥΑ «Μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία διατάξεων εκπομπής Η/Μ πεδίων χαμηλών συχνοτήτων (ΦΕΚ 512Β/2002).

Στη συνέχεια, τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ παρουσίασαν διεξοδικά το σχεδιασμό για την ανακατασκευή και μετατροπή του υποσταθμού σε Κέντρο Διανομής, με την εγκατάσταση όλου του υπαίθριου εξοπλισμού υψηλής και μέσης τάσης εντός ενός καλαίσθητου κτηρίου και τη διατήρηση της αμιγώς υπόγειας τροφοδότησής του.

Ιδιαίτερη συμβολή στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής θα έχει η αποξήλωση του υφιστάμενου υπαίθριου εξοπλισμού των μετασχηματιστών, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, αλλά και η διαπλάτυνση της οδού Γενναδίου.

Οι βασικές προμελέτες του έργου έχουν ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων έχουν δρομολογηθεί.

Η επένδυση, προϋπολογισμού 17 εκατομμυρίων € θα έχει διάρκεια υλοποίησης 3 έτη, καθώς πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο που θα εξελίσσεται παράλληλα με τη λειτουργία της υφιστάμενης εγκατάστασης, έχει εγκριθεί από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) (απόφαση 946/2019) και υπολογίζεται να ξεκινήσει το 2023.

Άλλο ένα αίτημα, που έχει τεθεί από τις αρχές προηγούμενης δεκαετίας, δρομολογείται και αναμένεται, μετά την ολοκλήρωσή του, να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Προβλήθηκε 859 φορές

''Eίμαστε από τη ΔΕΗ'' -  Συμμορία Ρομά έκλεβε ηλικιωμένους σε Άλιμο και Νέα Σμύρνη

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας προφασιζόμενα ότι είναι συντηρητές ασανσέρ ή υπάλληλοι της ΔΕΗ διέπρατταν κλοπές σε οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής.

Άγιος Δημήτριος: Δύο συλλήψεις για διαρρήξεις σε σπίτια - Χρησιμοποιούσαν κλειδιά πασπαρτού και παραβίαζαν πόρτες

Πάνω στους διαρρήκτες βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, κλοπιμαία και άλλα τέσσερα κλειδιά πασπαρτού τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν πόρτες ασφαλείας

Παγκράτι: Ιδιωτικό ασθενοφόρο έπεσε σε κολώνα φωτισμού - Τρεις τραυματίες

Το τροχαίο ατύχημα καταγράφτηκε, όταν ιδιωτικό ασθενοφόρο συγκρούστηκε αρχικά με ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια, χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού στο Παγκράτι και συγκεκριμένα στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ρεύμα προς Χίλτον.