👉 Η πιλοτική πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης που εφαρμόστηκε την Παρασκευή 26/6/2020, ανέδειξε για ακόμη μία φόρα το πρόβλημα της αποσπασματικής διαχείρισης των προβλημάτων της πόλης και τελικά την επικράτηση της λογικής της επικοινωνίας αντί της ουσίας, με μπόλικη ταλαιπωρία. 
 
👉 Είναι σαφές πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις απαιτούν σοβαρότητα, μακρόπνοο σχεδιασμό και κοινωνικό διάλογο προκειμένου να μην λειτουργούν υπονομευτικά για την ίδια την –ενδιαφέρουσα άλλωστε- ιδέα. 
 
📌 Η έλλειψη ενός γενικότερου σχεδίου για την πόλη και η έλλειψη αντίστοιχου οράματος, η ελλιπής ενημέρωση δημοτών και διερχόμενων πολιτών, η μη ολοκληρωμένη διαβούλευση με επιχειρήσεις και φορείς οδήγησαν το συγκεκριμένο εγχείρημα –δυστυχώς- σε μια αποτυχημένη φιέστα. 
 
📌 Θέση μας είναι ότι τα προβλήματα της πόλης δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται αποσπασματικά, αλλά συνολικά στα πλαίσια ενός ολιστικού σχεδίου (το οποίο θα συνοδεύεται και από τις αντίστοιχες μελέτες) και το οποίο δεν έχει εκπονηθεί εξ όσων γνωρίζουμε.  
 
▶️ Η δημοτική κίνηση ΗΛΙΟΥ-Πόλις – Ανθρώπινη Πόλη κινείται στην κατεύθυνση της ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων της πόλης μας με σοβαρότητα και κοινωνικό διάλογο, στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. 
 
▶️ Ιδιαίτερα εμφατικά λόγω και της πανδημίας, που ανέδειξε την αναγκαιότητα του δημόσιου χώρου, μας αναγκάζει η συγκεκριμένη περίοδος να σκεφτούμε ριζοσπαστικά, τολμηρά, αλλά και με σχέδιο για τη διασφάλιση και τη βελτίωσή της ποιότητας ζωής όλων μας.   
 
▶️ Η ίδια η ζωή το επιβάλλει, δεν επιτρέπεται να  αντιμετωπίζουμε τέτοια σοβαρά ζητήματα με φτηνές επικοινωνιακές κορώνες. 

Προβλήθηκε 481 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.