Με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες της Λεωφόρου Ειρήνης για το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης στην περιοχή και προς αποκατάσταση των όσων πραγματικά ισχύουν, ο Ε.Σ.Η. διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Κατά το διάστημα της καραντίνας πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου και συγκεκριμένα του αντιδημάρχου κ. Π. Βιδάλη, δύο τηλεδιασκέψεις (21/5 και 27/5) στις οποίες εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Η. έλαβαν μέρος και επιχειρηματίες της πόλης μας.

Σε αυτές τις τηλεδιασκέψεις και ειδικότερα σε αυτήν της 21ης Μαΐου, γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, από τον Δήμαρχο η απόφαση για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της πεζοδρόμησης της Λεωφόρου Ειρήνης, για κάποιες ώρες σε συγκεκριμένες ημέρες, προκειμένου να τονωθεί η κίνηση της αγοράς.

2. Ο Ε.Σ.Η. συμφώνησε με την απόφαση, προκειμένου να δοκιμαστεί στην πράξη το μέτρο, πράγμα που γίνεται αυτή την εποχή και σε άλλους Δήμους, να κριθεί η επιτυχία του ή όχι και να υπάρξει τελική τοποθέτηση – πρόταση επί του θέματος προς την Δημοτική Αρχή.

3. Πρέπει να αναφερθεί κατηγορηματικά ότι εφαρμογή της πιλοτικής πεζοδρόμησης ή όχι δεν ήταν απόφαση – πρόταση του Ε.Σ.Η., την οποία ο Δήμος απλά υλοποίησε, όπως διαδίδουν ακόμα και αρμόδια μέλη της διοίκησης του Δήμου, αλλά απόφαση του Δήμου, η εφαρμογή της οποίας δεν εξαρτάται από τον Ε.Σ.Η. ή από μέλη του Δ.Σ. του, τα οποία στοχοποιήθηκαν βάναυσα.

4. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης αποτέλεσε προεκλογική εξαγγελία της παράταξης του Δημάρχου στο πρόγραμμα της οποίας αναφερόταν, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά: «Πεζοδρόμηση Κεντρικών Δρόμων και δημιουργία εμπορικού δρόμου στα πρότυπα άλλων δήμων. Προτεραιότητα η πεζοδρόμηση της Λ. Ειρήνης από την Κεντρική Πλατεία εώς το Νησάκι, καθώς επίσης και η κάθοδος της Ελ. Βενιζέλου από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Κεντρική Πλατεία.»

5. Ο Ε.Σ.Η., όπως σημειώθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει πάρει την υπόσχεση από τον Δήμαρχο για την πραγματοποίηση μιας συνεδρίασης του με αποκλειστικό θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μετά το lockdown και περιμένει την υλοποίηση της.

  • Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης, προκειμένου να υπάρξει μια αντικειμενική καταγραφή της αποτελεσματικότητας ή όχι μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησης στη Λ. Ειρήνης, που έχει εφαρμοστεί ήδη μια φορά και με στόχο να διαμορφωθεί έτσι η τελική πρόταση του Συλλόγου προς την Δημοτική Αρχή, θα στείλει σε κάθε επιχείρηση της περιοχής της Λ. Ειρήνης και των όμορων δρόμων, που ενδεχομένως επηρεάστηκαν από αυτό το μέτρο, έντυπο στο οποίο θα μπορούν οι επιχειρηματίες της περιοχής να αναφέρουν την άποψη τους, τα αρνητικά ή τα θετικά του μέτρου όπως τα διαπίστωσαν, καθώς και τις προτάσεις τους.
  • Τέλος, ο Ε.Σ.Η. θα πάρει το επόμενο διάστημα ανάλογες πρωτοβουλίες, προκειμένου να καταγραφούν και να προωθηθούν τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και σε άλλες περιοχές της πόλης μας.
  • Στο πλαίσιο αυτό όλοι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ηλιούπολη μπορούν να γνωστοποιούν στον Σύλλογο κάθε θέμα που υπάρχει ή δημιουργείται, μέσω του email: [email protected]

πηγή 

Προβλήθηκε 622 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.