Συνεδρίασε, την Παρασκευή 3 Ιούλη, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο, ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκε και πάρθηκε απόφαση για κινητοποιήσεις, όσον αφορά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το μπλόκο στις διαδηλώσεις.
 
Η απόφαση που ψηφίστηκε, τελικώς, από τις παρατάξεις ΔΗΣΥΠ, ΔΑΣ/ΠΑΜΕΕΑΕΚ, ΔΗΜΑΝ και προβλέπει:
  • Την Τετάρτη 8 Ιούλη 2020στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα, από τις 11πμ. μέχρι το τέλος του ωραρίου. Επίσης, συγκέντρωση, στις 11.30πμ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα.
  • Την Πέμπτη 9 Ιούλη 2020συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνοςόπου έχει προγραμματίσει συγκέντρωση και το Εργατικό Κέντρο Αθήναςστις 7μμ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Σημείωση: Η διαφοροποίηση της ΔΑΚΕ ήταν στην ημέρα της στάσης εργασίας, καθώς πρότεινε την Πέμπτη, αντί της Τετάρτης. 
 
Ωστόσο, δεν έθεσε την πρότασή της σε ψηφοφορία, συναινώντας στην απόφαση που συγκέντρωσε την πλειοψηφία.
 
Από την πλευρά του το ΜΕΤΑ, μαζί με τις Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις, κατέθεσε κοινή πρόταση, βάσει της οποίας προτάθηκε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Ιούλη και συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιούλη.
 
Οι γενικοί σύμβουλοι του ΜΕΤΑ, στηρίζοντας την παραπάνω πρότασηυπογράμμισαν πως το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στρέφεται κατά των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αποτελεί θεσμικό πραξικόπημα, είναι αντίθετο σε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και αποτελεί αιτία πολέμου για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, για κάθε εργαζόμενοκαι αφορά άμεσα το συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του. Για αυτό, συμπλήρωσαν, και η απάντηση των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να είναι δυναμική και απεργιακή.
 
Τέλος, από τους ομιλητές του ΜΕΤΑ τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να αγωνιστεί για την κατάργησή του στην πράξη, στους αγώνες και τον δρόμο. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να μην συμμορφωθεί στους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις του νόμου

 

Πηγή  

Προβλήθηκε 742 φορές
Απεργία ΓΣΕΕ: Χωρίς Μετρό την Τετάρτη

Συγκεκριμένα χειρόφρενο θα τραβήξει και το Μετρό καθώς το Δ.Σ του ΣΕΛΜΑ, σε συνεδρίαση του, αποφάσισε να μετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 17 Απριλίου και καλεί τα μέλη της στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου στα λεωφορεία - Ποιες ώρες θα κυκλοφορούν κανονικά

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00, δηλαδή η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας

Νέα διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών για ρευματοκλοπές: Διασταυρώσεις χιλιάδων ΑΦΜ με μετρητές από τον ΔΕΔΔΗΕ - Λίστα από ΑΑΔΕ για φυσικά και νομικά πρόσωπα

Σφίγγει περαιτέρω ο κλοιός για τις ρευματοκλοπές και τα κυκλώματα που αποκομίζουν απ’ αυτές κέρδη, καθώς το οπλοστάσιο του ΔΕΔΔΗΕ...

Πρόστιμο 35.000 ευρώ σε τεχνίτρια νυχιών στα Χανιά - Την πρόδωσαν οι διαφημίσεις της στα Social Media

Σύμφωνα με το zarpanews, ελεγκτές από το Ηράκλειο πήγαν την Παρασκευή στα Χανιά για να κάνουν έλεγχο για φοροδιαφυγή, σε ένα σπίτι μέσα στο οποίο μια γυναίκα έκανε περιποιήσεις νυχιών και μάλιστα διαφήμιζε τη δουλειά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έβαζε αγγελίες για να βρει πελάτες.