Συνεδρίασε, την Παρασκευή 3 Ιούλη, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο, ανάμεσα στα άλλα, συζητήθηκε και πάρθηκε απόφαση για κινητοποιήσεις, όσον αφορά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το μπλόκο στις διαδηλώσεις.
 
Η απόφαση που ψηφίστηκε, τελικώς, από τις παρατάξεις ΔΗΣΥΠ, ΔΑΣ/ΠΑΜΕΕΑΕΚ, ΔΗΜΑΝ και προβλέπει:
  • Την Τετάρτη 8 Ιούλη 2020στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο τομέα, από τις 11πμ. μέχρι το τέλος του ωραρίου. Επίσης, συγκέντρωση, στις 11.30πμ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το Σύνταγμα.
  • Την Πέμπτη 9 Ιούλη 2020συλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνοςόπου έχει προγραμματίσει συγκέντρωση και το Εργατικό Κέντρο Αθήναςστις 7μμ. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Σημείωση: Η διαφοροποίηση της ΔΑΚΕ ήταν στην ημέρα της στάσης εργασίας, καθώς πρότεινε την Πέμπτη, αντί της Τετάρτης. 
 
Ωστόσο, δεν έθεσε την πρότασή της σε ψηφοφορία, συναινώντας στην απόφαση που συγκέντρωσε την πλειοψηφία.
 
Από την πλευρά του το ΜΕΤΑ, μαζί με τις Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις, κατέθεσε κοινή πρόταση, βάσει της οποίας προτάθηκε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Ιούλη και συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιούλη.
 
Οι γενικοί σύμβουλοι του ΜΕΤΑ, στηρίζοντας την παραπάνω πρότασηυπογράμμισαν πως το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στρέφεται κατά των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, αποτελεί θεσμικό πραξικόπημα, είναι αντίθετο σε συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και αποτελεί αιτία πολέμου για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, για κάθε εργαζόμενοκαι αφορά άμεσα το συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του. Για αυτό, συμπλήρωσαν, και η απάντηση των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να είναι δυναμική και απεργιακή.
 
Τέλος, από τους ομιλητές του ΜΕΤΑ τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να αγωνιστεί για την κατάργησή του στην πράξη, στους αγώνες και τον δρόμο. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΔΕΔΥ θα πρέπει να μην συμμορφωθεί στους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις του νόμου

 

Πηγή  

Προβλήθηκε 292 φορές
Εργαζόμενοι ΚΕΠ: Ξεκινούν απεργία - αποχή από τα καθήκοντα - Εξώδικο στην κυβέρνηση.

Αποχή διαρκείας ξεκινούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ από το Σάββατο 8 Αυγούστου, διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών στις 28/7/2020...

Τράπεζες: Κομμένες από αύριο συγκεκριμένες συναλλαγές στα καταστήματα λόγω κορονοϊού!

Αναλήψεις και καταθέσεις… γιοκ από αύριο στις τράπεζες. Αφορά σε συγκεκριμένα ποσά και τις συναλλαγές που γίνονταν εντός του καταστήματος. Τι άλλο… ξεχνάμε στα γκισέ λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και πώς θα μπορείτε να κάνετε τις συναλλαγές σας.

Τουρισμός για Όλους: Αυτά είναι τα οριστικά αποτελέσματα - Δες αν είσαι δικαιούχος

Τα ονόματα των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για Όλους αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του 2020.