Μετά και την τελευταία αποχώρηση του μέχρι πρότινος δημοτικού συμβούλου από την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη» και την ανεξαρτητοποίησή του, θα μπορούσα εύκολα να επιδοθώ σε μία πρόσφατη αναδρομή.

Το Flash Back αυτό θα περιλάμβανε τις συνεχείς αποχωρήσεις από την δημοτική ομάδα ανθρώπων που εκλέγησαν με την παράταξη «Πρώτα η Ηλιούπολη». Όλες οι αποχωρήσεις συνδυάστηκαν με θέσεις ευθύνης και έμμισθες αντιδημαρχίες που παραχωρήθηκαν από την τωρινή διοίκηση του Δήμου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες υπάρχουν και άλλοι που δέχονται πιέσεις εδώ και πολύ καιρό για να οργανώσουν την θεαματική τους αποχώρηση και να βρουν «καταφύγιο» στη νυν διοίκηση του Δήμου. Τους αναμένω από την θέση του επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας χωρίς καμία έκπληξη.

Με το παρόν όμως θα ακολουθήσω μία διαφορετική επιλογή από το να αναφερθώ εκτενώς στις υπόγειες διεργασίες αποχώρησης στελεχών από μία παράταξη σε μία άλλη χωρίς να παίζει απ’ ό,τι φαίνεται καθόλου ρόλο η «Φανέλα».

Δηλώνω περίτρανα από την θέση του επικεφαλής ότι για μένα η πολιτική δε γράφεται με ποδοσφαιρικούς όρους που ακολουθούν κάποιοι.
Και θέλω να το υπογραμμίσω ότι και στο πεδίο της πολιτικής, τουλάχιστον στα όρια του Δήμου Ηλιούπολης η φανέλα είναι ακόμη ζωντανή και υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης, οι επόμενες γενιές που δεν στηρίζουν τις επιλογές τους στα στενά όρια συμφερόντων και κατάληψης θέσεων.

Εάν το παλιό δεν εκσυγχρονίζεται, εάν δε γίνεται συγκερασμός του νέου και του παλιού για να διασφαλιστεί η επόμενη μέρα στην πόλη με νέους όρους κοινωνικού συμβολαίου υπέρ των πολιτών, τότε καλά κάνει «το παλιό» και αποχωρεί για να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν πραγματικά και να ασχοληθούν όχι με τον μικρόκοσμο μιας δημοτικής ομάδας, αλλά με το εάν είναι καθαρή η πόλη μας, εάν ο δημότης Ηλιούπολης απολαμβάνει σωστές δημοτικές υπηρεσίες, εάν το παιδί του πηγαίνει σε ένα σχολείο της πόλης και είναι προστατευμένο και τόσα άλλα…

Αντί λοιπόν να αναλωθούμε σε παλαιοκομματικές λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος, είναι καλό να αναφερθούμε στους ανθρώπους που ξεκινούν φορώντας μια φανέλα και συνεχίζουν και την τιμούν, όπως τιμούν και τα κριτήρια της ψήφου με τα οποία εκλέγησαν.

Υπάρχουν στη δημοτική ομάδα της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» και οι άνθρωποι που παραμένουν στυλοβάτες χωρίς να μπαίνουν σε πολιτικά παιχνίδια και τους συγχαίρω γι’ αυτό γιατί δίνουν το παράδειγμα στις επόμενες γενιές που θα ασχοληθούν με τα κοινά.
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το συνέδριο που έχει εξαγγείλει ο νυν πρόεδρος της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» για τον Σεπτέμβρη είναι πιο απαραίτητο από ποτέ, αλλά θα ήθελα να εκφράσω την ανησυχία μου, όχι για τους ανθρώπους που για 9 χρόνια αποτελούσαν βασικά στελέχη και αποχωρούν επιδιδόμενοι σε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες και ανίερες συμμαχίες των «κλειστών γραφείων», αλλά στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών που βλέπω ότι λόγω των μεταγραφών η νυν διοίκηση του Δήμου δεν έχει πολύ χρόνο να ασχοληθεί.

Βρίσκομαι εδώ από την θέση του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας που έσπευσαν πολλοί να μου παραχωρήσουν την θέση απλόχερα και αμέσως μετά αποχώρησαν από την παράταξη. Νιώθω σαν να ξεκινάω τώρα το αγώνα μου για την πόλη, θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και θα τιμώ με όλες μου τις δυνάμεις όλες τις ψήφους, από την πρώτη έως την τελευταία, που με έβγαλαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο της πόλης μας.

Προφανώς κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι οι θέσεις των δημοτικών συμβούλων ανήκουν σε όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους και όχι σε εμάς τους ίδιους ως όχημα μικροπολιτικών παιχνιδιών.


Στάθης Ψυρρόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας «Πρώτα η Ηλιούπολη»
Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

πηγή 

Προβλήθηκε 747 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.