ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΑ με τον ΠΑΝΟ ΣΩΚΟ

Ο κορωνοιός είναι εδώ, η κυβέρνηση όμως φαίνεται ότι έχει μείνει στις δάφνες της διαχείρισης της πανδημίας στο διάστημα Μαρτίου – Μαΐου και νόμισε ότι τον έδιωξε μακριά …

Τα τελευταία 24ωρα μετράμε τα κρούσματα κατά δεκάδες. Κάθε μέρα αυξάνονται (151  Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) και δεν έχει καμία σημασία αν τα πιο πολλά από αυτά είναι εισαγόμενα.

Ετσι όπως πάει δεν είναι μακριά ο τριψήφιος ημερήσιος αριθμός με μεγάλη διασπορά στη χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτό που με αυτοθυσία και πρωτοφανή αίσθηση ευθύνης πετύχαμε την Ανοιξη κινδυνεύει να χαθεί τώρα όχι λόγω του τουρισμού αλλά λόγω μιας βιαστικής και χωρίς ενιαίους κανόνες προετοιμασίας της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου και κυρίως μιας ανεπίτρεπτης χαλάρωσης σε κεντρικό επίπεδο επίπεδο, που στέλνει λάθος μηνύματα στους πολίτες..

Και μη σπεύσει κανείς και κυρίως η κυβέρνηση με τα φερέφωνά της, να ρίξει την ευθύνη της χαλάρωσης στους πολίτες ότι τάχα πηγαίνουν και συνωστίζονται σε πανηγύρια, η σε ορθάδικα κλαμπ στα νησιά και σε άλλα τουριστικά μέρη.

Και μην κάνει το λάθος κανείς απ’ όλους αυτούς να βάλει ξανά στο στόμα του την καραμέλα της ατομικής ευθύνης.

Δεν περνάνε πλέον αυτά. Κι αυτό γιατί η πρώτη που χαλάρωσε και έστειλε λάθος μήνυμα ήταν η ίδια η κυβέρνηση.

Πολλά τα παραδείγματα θα αναφερθούμε σε μερικά χαρακτηριστικά :

Μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η απόφασή της κυβέρνησης ότι δεν είναι πλέον υποχρεωτικό να φοράμε μάσκα στα εμπορικά κέντρα.

Τι δείχνει αυτή η ανεξήγητη και αχρείαστη απόφαση όταν μόλις πριν λίγο καιρό βομβαρδιστήκαμε με χιλιάδες τηλεοπτικά μηνύματα για το πόσο απαραίτητη είναι η μάσκα και με χιλιάδες τηλεοπτικά μαθήματα για το πως πρέπει να την χρησιμοποιούμε;

Αυτό το απλό παράδειγμα δεν δείχνει χαλάρωση από την μεριά της κυβέρνησης;

Δεν δείχνει υποτίμηση του κινδύνου;

Δεν στέλνει μήνυμα ότι όλα καλά είναι και το κακό πέρασε;

Το ίδιο μήνυμα δεν στέλνει και η άλλη πρόσφατη απόφαση για κατάργηση ορισμένων περιορισμών στα μαγαζιά εστίασης;

Κι ακόμα στα λεωφορεία και στο μετρό οι πολυδιαφημισμένοι έλεγχοι του πρώτων ημερών μετά την καραντίνα, που προβάλλονταν με … σχολαστική ευλάβεια απο τα ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ, έχουν σταματήσει.

Μάσκα φοράει όποιος θέλει, ενώ ο συνωστισμός καλά κρατεί στις ώρες αιχμής και κανείς δεν ελέγχει.

Κι επίσης τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για όσους τουρίστες έρχονται απο τις γειτονικές βαλκανικές χώρες γιατί δεν είχαν ληφθεί πριν σκάσει το κύμα των νέων εισαγόμενων κρουσμάτων;

Γιατί δεν είχαν ζητήσει να γίνονται τεστ στους τουρίστες πριν ερθουν στην χώρα και το ζητάνε τώρα; Τι περίμεναν; Δεν έβλεπαν την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις χώρες;

5. Κι ένα, σημειολογικό αυτή τη φορά, παράδειγμα: Η χαλάρωση των κυβερνώντων φάνηκε και χθές σε μία μόνο φωτογραφία, αυτή από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, στην οποία φαίνεται ότι ο μόνος που φορούσε μάσκα ήταν ο καθηγητής κ. Τσιόδρας,.. Ούτε καν ο κ. Μητσοτάκης.

Ναι η οικονομική ζημιά της χώρας από την πανδημία είναι μεγάλη και ο τουρισμός πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο καθώς τροφοδοτεί την εθνική οικονομία με πολλά δισ κάθε χρόνο και σε αυτόν οφείλεται το 20- 25% του ΑΕΠ.

Όμως παρά τα προσεκτικά πρώτα βήματα του Ιουνίου, ούτως ώστε να ανοίξει η περίοδος ομαλά και με ασφάλεια , η συνέχεια και όσο πλησίαζε ο Ιούλιος ήταν επιπόλαιη.

Η κυβέρνηση:

– έδειξε ένα άγχος να προλάβει, να καλύψει την χασούρα στα έσοδα των προηγούμενων μηνών και γι’ αυτό:

-υπερεκτίμησε την ανοιξιάτικη επιτυχή διαχείριση της κρίσης και τις ικανότητες της, - υποεκτίμησε τον νέο κίνδυνο και τέλος

-υπέκυψε στις πιέσεις διαφόρων επαγγελματικών κλάδων.

Με όλα αυτά όμως είναι πλέον πολύ πιθανό να μηδενιστεί ξανά το κοντέρ.

Ας ξυπνήσουν οι κυβερνώντες κι ας ξεκαβαλήσουν το καλάμι πριν είναι τόσο αργά όσο δεν πάει άλλο…

Χρόνος υπάρχει ακομα.

Και να μην ξεχνάνε ότι ο κορωνοιός… δεν εξαγοράζεται.

πηγή 

Προβλήθηκε 400 φορές

Θαύμα! Αύξηση ιικού φορτίου, μείωση κρουσμάτων (Γιώργος Τζεδάκις)

Δεν λέμε, εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση, αλλά μερικές αποριούλες τις έχουμε. Πώς γίνεται το ιικό φορτίο στην Αττική να έχει αυξηθεί τις δύο τελευταίες εβδομάδες 45% και τα κρούσματα να μειώνονται; Θα πρόκειται, προφανώς, για θαύμα!

Η Επιτροπή 2021 και η Επανάσταση του '21. (Περικλής Καπετανόπουλος)

Διανύοντας το 2021, θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλές απόψεις και ερμηνείες για την νοηματοδότηση και τον χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821. Ωστόσο βαρύνουσα σημασία έχουν οι θέσεις όσων συμμετέχουν στην Επιτροπή 2021, γιατί έχουν επίσημο και θεσμικό χαρακτήρα, όπως ο κος Roderick Beaton, εξέχον και ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής της κας Γιάννας Αγγελοπούλου

Αλλού παραιτούνται... (Γιώργος Τζεδάκις)

Στην Ολλανδία, η κυβέρνηση παραιτείται επειδή από λάθος υπολογισμό έκοψε οικογενειακά επιδόματα και απαίτησε από όσους τα είχαν πάρει να τα επιστρέψουν. Στην Ελλάδα, καμιά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δεν παραιτήθηκε,

Ο  ΜΗΧΑΝ  ΑΓΑΣ (σε νέο ''Διάγγελμα'') του Νίκου Καραβέλου

Ο καλοκάγαθος Πρωθυπουργός, μας απείλησε με αύξηση του προστίμου για μη τήρηση των μέτρων "λόγω κορωνοϊού", από 300 σε 500 ευρώ, αλλά μας έδωσε ( τι άνθρωπος!) λίγες ημέρες παράταση για να δει αν θα συμμορφωθούμε, αν θα πάψουμε να είμαστε "ανέμελοι", αν θα γίνουμε στο εξής επιμελείς.

Τα εμβόλια απλά από έναν βιολόγο (του Θωμά Γληγόρη από το fb)

Τις τελευταίες εβδομάδες είχα αρκετές συζητήσεις με συγγενείς και φίλους σχετικά με τα εμβόλια και αν και δεν με είχε απασχολήσει ποτέ πριν ομολογώ ότι κατάλαβα πως υπάρχει ένα σημαντικό κενό στην ενημέρωση που ξεκινά από τον ειδικό και καταλήγει στον μέσο πολίτη που δεν έχει εξειδίκευση – σε αυτήν την περίπτωση εξειδίκευση στη μοριακή βιολογία.