ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΑ με τον ΠΑΝΟ ΣΩΚΟ

Ο κορωνοιός είναι εδώ, η κυβέρνηση όμως φαίνεται ότι έχει μείνει στις δάφνες της διαχείρισης της πανδημίας στο διάστημα Μαρτίου – Μαΐου και νόμισε ότι τον έδιωξε μακριά …

Τα τελευταία 24ωρα μετράμε τα κρούσματα κατά δεκάδες. Κάθε μέρα αυξάνονται (151  Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο) και δεν έχει καμία σημασία αν τα πιο πολλά από αυτά είναι εισαγόμενα.

Ετσι όπως πάει δεν είναι μακριά ο τριψήφιος ημερήσιος αριθμός με μεγάλη διασπορά στη χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Αυτό που με αυτοθυσία και πρωτοφανή αίσθηση ευθύνης πετύχαμε την Ανοιξη κινδυνεύει να χαθεί τώρα όχι λόγω του τουρισμού αλλά λόγω μιας βιαστικής και χωρίς ενιαίους κανόνες προετοιμασίας της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου και κυρίως μιας ανεπίτρεπτης χαλάρωσης σε κεντρικό επίπεδο επίπεδο, που στέλνει λάθος μηνύματα στους πολίτες..

Και μη σπεύσει κανείς και κυρίως η κυβέρνηση με τα φερέφωνά της, να ρίξει την ευθύνη της χαλάρωσης στους πολίτες ότι τάχα πηγαίνουν και συνωστίζονται σε πανηγύρια, η σε ορθάδικα κλαμπ στα νησιά και σε άλλα τουριστικά μέρη.

Και μην κάνει το λάθος κανείς απ’ όλους αυτούς να βάλει ξανά στο στόμα του την καραμέλα της ατομικής ευθύνης.

Δεν περνάνε πλέον αυτά. Κι αυτό γιατί η πρώτη που χαλάρωσε και έστειλε λάθος μήνυμα ήταν η ίδια η κυβέρνηση.

Πολλά τα παραδείγματα θα αναφερθούμε σε μερικά χαρακτηριστικά :

Μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η απόφασή της κυβέρνησης ότι δεν είναι πλέον υποχρεωτικό να φοράμε μάσκα στα εμπορικά κέντρα.

Τι δείχνει αυτή η ανεξήγητη και αχρείαστη απόφαση όταν μόλις πριν λίγο καιρό βομβαρδιστήκαμε με χιλιάδες τηλεοπτικά μηνύματα για το πόσο απαραίτητη είναι η μάσκα και με χιλιάδες τηλεοπτικά μαθήματα για το πως πρέπει να την χρησιμοποιούμε;

Αυτό το απλό παράδειγμα δεν δείχνει χαλάρωση από την μεριά της κυβέρνησης;

Δεν δείχνει υποτίμηση του κινδύνου;

Δεν στέλνει μήνυμα ότι όλα καλά είναι και το κακό πέρασε;

Το ίδιο μήνυμα δεν στέλνει και η άλλη πρόσφατη απόφαση για κατάργηση ορισμένων περιορισμών στα μαγαζιά εστίασης;

Κι ακόμα στα λεωφορεία και στο μετρό οι πολυδιαφημισμένοι έλεγχοι του πρώτων ημερών μετά την καραντίνα, που προβάλλονταν με … σχολαστική ευλάβεια απο τα ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ, έχουν σταματήσει.

Μάσκα φοράει όποιος θέλει, ενώ ο συνωστισμός καλά κρατεί στις ώρες αιχμής και κανείς δεν ελέγχει.

Κι επίσης τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για όσους τουρίστες έρχονται απο τις γειτονικές βαλκανικές χώρες γιατί δεν είχαν ληφθεί πριν σκάσει το κύμα των νέων εισαγόμενων κρουσμάτων;

Γιατί δεν είχαν ζητήσει να γίνονται τεστ στους τουρίστες πριν ερθουν στην χώρα και το ζητάνε τώρα; Τι περίμεναν; Δεν έβλεπαν την κατάσταση που επικρατεί σε αυτές τις χώρες;

5. Κι ένα, σημειολογικό αυτή τη φορά, παράδειγμα: Η χαλάρωση των κυβερνώντων φάνηκε και χθές σε μία μόνο φωτογραφία, αυτή από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, στην οποία φαίνεται ότι ο μόνος που φορούσε μάσκα ήταν ο καθηγητής κ. Τσιόδρας,.. Ούτε καν ο κ. Μητσοτάκης.

Ναι η οικονομική ζημιά της χώρας από την πανδημία είναι μεγάλη και ο τουρισμός πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο καθώς τροφοδοτεί την εθνική οικονομία με πολλά δισ κάθε χρόνο και σε αυτόν οφείλεται το 20- 25% του ΑΕΠ.

Όμως παρά τα προσεκτικά πρώτα βήματα του Ιουνίου, ούτως ώστε να ανοίξει η περίοδος ομαλά και με ασφάλεια , η συνέχεια και όσο πλησίαζε ο Ιούλιος ήταν επιπόλαιη.

Η κυβέρνηση:

– έδειξε ένα άγχος να προλάβει, να καλύψει την χασούρα στα έσοδα των προηγούμενων μηνών και γι’ αυτό:

-υπερεκτίμησε την ανοιξιάτικη επιτυχή διαχείριση της κρίσης και τις ικανότητες της, - υποεκτίμησε τον νέο κίνδυνο και τέλος

-υπέκυψε στις πιέσεις διαφόρων επαγγελματικών κλάδων.

Με όλα αυτά όμως είναι πλέον πολύ πιθανό να μηδενιστεί ξανά το κοντέρ.

Ας ξυπνήσουν οι κυβερνώντες κι ας ξεκαβαλήσουν το καλάμι πριν είναι τόσο αργά όσο δεν πάει άλλο…

Χρόνος υπάρχει ακομα.

Και να μην ξεχνάνε ότι ο κορωνοιός… δεν εξαγοράζεται.

πηγή 

Προβλήθηκε 672 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...