Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την καθαριότητα της πόλης εναρμονιζόμενος με την νέα Περιβαλλοντική Νομοθεσία, άρθρο 89 του Ν. 4685/2020  υποχρεούται στην ενσωμάτωση των Οδηγιών 2018/844 & 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου” (ΦΕΚ 92/Α/07-05-2020), λαμβάνοντας αυτόματη ενημέρωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας μέσω του συστήματος “e-Άδειες” για τις πάσης φύσεως εκ δοθείσες άδειες οικοδομικών εργασιών (κατασκευαστικά-επισκευαστικά έργα) στα γεωγραφικά όρια της πόλης, για τις οποίες απαιτείται από τους νομείς, η σύναψη σύμβασης με εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης (μπαζών) ΣΕΔ ΑΕΚΚ των αποβλήτων που προκύπτουν από τις κατεδαφίσεις και τις κατασκευές.
 
Για το λόγω αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες που έχουν λάβει έγκριση από το σύστημα  “e-Άδειες”, σε σχέση με εργασίες ανοικοδόμησης, κατεδάφισης ή κατασκευής, να εναρμονίζονται σε οποιοδήποτε στάδιο των εργασιών και να ακολουθούν την υποχρεωτική σύναψη σύμβασης με εγκεκριμένα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης των παραγόμενων απόβλητων υλικών (μπαζών) ΣΕΔ ΑΕΚΚ, όπως ορίζει και ο Κανονισμός  Πόλης 326/21-10-15 (ΑΔΑ: ΨΟ80ΩΡ7-ΟΗ9) Άρθρο 10 παρ. 2 και 3.
 
Σε αντίθετη περίπτωση, επιβάλλεται στους υπεύθυνους το σχετικό πρόστιμο, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κανονισμού και όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται.
 
Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον, αναζητά την συνεργασία με τους Δημότες του, για μια καθαρή, ασφαλή και φωτεινή πόλη που αξίζει να ζούμε.

Προβλήθηκε 789 φορές

Πανεπιστημιούπολη: Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ και φωτοβολίδες ευθείας βολής - Κάηκαν αυτοκίνητα

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής και ενώ ήταν σε εξέλιξη ένα πάρτι μασκέ στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, μία ομάδα 20-30 ατόμων βγήκε από την είσοδο της πανεπιστημιούπολης...

Βύρωνας: Απειλεί να αυτοκτονήσει γυναίκα για να μην της κατάσχουν το σπίτι

Όπως έγινε γνωστό, περιπολικά της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο με δικηγόρους και προσπαθούν να βγάλουν με τη βία από την οικία της, μια γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου.