Ισχυρισμός:

Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν τον συλληφθέντα τον Ιούλιο του 2020 44χρονο καθηγητή γυμνασίου στην Ηλιούπολη με την ανήλικη μαθήτριά του.

Συμπέρασμα:

Οι εικόνες αποτελούν στιγμιότυπα ευρύτερου βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο του 2019, σε τοπικό σταθμό της Πολιτείας Τενεσί των ΗΠΑ.
Απεικονίζεται καθηγητής γυμνασίου του Eagleville High School να θωπεύει μαθήτριά του.
Κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο του 2020 άρθρα ιστοσελίδων στο ελληνικό διαδίκτυο, συμπεριλαμβάνοντας “αποκαλυπτικές φωτογραφίες” του συλληφθέντος 44χρονου καθηγητή γυμνασίου στην Ηλιούπολη Αττικής, με 14χρονη μαθήτριά του με την οποία φέρεται να είχε σχέσεις.
Ωστόσο, οι φωτογραφίες προέρχονται από βίντεο που ελήφθη σε σχολείο της Πολιτείας του Τενεσί, στις ΗΠΑ.
Παραδείγματα: piraeuspress.gr, sportime.gr, athensmagazine.gr, enwsi.gr, fimes.gr, orizontespress.gr.
 
Στιγμιότυπα από άρθρα που κυκλοφόρησαν τον Ιούλιο του 2020
 
 
Τι ισχύει;
Οι φωτογραφίες δεν προέρχονται από την Ελλάδα ούτε είναι πρόσφατες. Συγκεκριμένα, αποτελούν καρέ (στιγμιότυπα) ενός βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τον Μάιο του 2019.
 
Το βίντεο δημοσιοποίησε ο τοπικός αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός WZTV/Fox 17 στις 22 Μαΐου2019. [πηγή]
 
Γονέας μαθητή του Eagleville High School, που βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της κομητείας Rutherford County, στην Πολιτεία Tennessee των ΗΠΑ, απέστειλε το σχετικό βίντεο στο προαναφερθέν μέσο ενημέρωσης, καθώς ο εικονιζόμενος καθηγητής, ονόματι Travis Holland, είχε συγκεντρώσει πολλές αναφορές και διαμαρτυρίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του προς μαθήτριες.
Στιγμιότυπο της αρχικής δημοσίευσης του επίμαχου βίντεο.
Στο παρακάτω βίντεο που διέρρευσε από το σχολείο αυτό στο Τενεσί, ο καθηγητής, σύμφωνα με γονέα της μαθήτριας που απεικονίζεται, εκμεταλλεύθηκε την περίσταση ενόσω την παρηγορούσε για κάποιον πρόσφατο θάνατο, για να την θωπεύσει.
 
Ανακεφαλαιώνοντας, τα υπό εξέταση δημοσιεύματα δεν προέβησαν σε αποκάλυψη φωτογραφιών του κατηγορούμενου καθηγητή γυμνασίου με την ανήλικη μαθήτριά του, αλλά σε ανακύκλωση στιγμιοτύπων ενός βίντεο-ντοκουμέντο που αναφέρεται σε είδηση από τον Μάιο του 2019, για την ανάρμοστη συμπεριφορά του καθηγητή Travis Holland, σε σχολείο στο Eagleville της πολιτείας Τενεσί των ΗΠΑ.

Προβλήθηκε 417 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΠΡΑΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΨΑΧΝΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ''

Ο Δήμος μας απέστειλε προς βοήθεια της πληγείσας περιοχής Ψαχνών και Πολιτικών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, ειδικό όχημα απάντλησης υδάτων, στελεχωμένο από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης - ΕΟΔΠΗ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ Δ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΤΟΥΣ 2020-2021 (VOUCHER – ΕΣΠΑ)

Οι ωφελούμενοι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα παραρτήματα αγωγής του Δήμου μας μέσω της παραπάνω δράσης, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών (COVID-19), πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail : kafadil@ilioupoli.gr τα παρακάτω:

Δωρεά ηλεκτρονικών θερμομέτρων στο Α.Τ Αλίμου και Ηλιούπολης

Το Σάββατο 1 Αυγούστου ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής Νίκος Κορομηλάς και ο Α’ Αντιπρόεδρος Ηλίας Βρεντας, επισκέφτηκαν τα Αστυνομικά Τμήματα και Τμήματα Ασφαλείας Ηλιούπολης και Αλίμου, όπου παρέδωσαν στους συναδέλφους μας από ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό θερμόμετρο μετώπου.