Δήλωσις Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημήτριου,
ενόψει της πανηγύρεως της Αγίας Μαρίνης.
 
Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να μιλάμε και να καταλαβαίνουμε ελληνικά. 
 
Σήμερα με ιδιαίτερη ένταση, αλλά και τις προηγούμενες μέρες δεχόμαστε ερωτήματα για το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας.
 
Η απάντησή μας είναι ότι η εορτή της Αγίας μας, θα τιμηθεί κατά πάντα και διά πάντα.
 
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον όρο πανηγύρι, εννοούνται τρία ή και περισσότερα διαφορετικά πράγματα. Στην περίπτωσή μας, το πανηγύρι διακρίνεται σε εκκλησιαστικό, παραδοσιακό και εμπορικό. 
 
Το πρώτο, περιλαμβάνει λατρεία και προσευχή. Υπεύθυνη είναι η εκκλησιαστική κοινότητα και θα γίνει κανονικά σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.
 
Το δεύτερο, το παραδοσιακό, που στην περίπτωσή μας διοργανώνεται από την εκκλησιαστική κοινότητα, θα γίνει κανονικά όπως έχει ανακοινωθεί και με τους όρους που έχουν προβλεφθεί για τα μέτρα αποστασιοποίησης.
 
Προς τούτο θα υπάρχει ζωντανή μουσική και τις δύο μέρες και θα γίνει μόνο παρουσίαση αντικριστών χορών από λαογραφικό όμιλο, εκτός αν διατάξει απαγόρευση στους μουσικούς η πολιτεία. Δεν προσκλήθηκαν οι τοπικοί σύλλογοι για να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και θα αποτραπούν από αυτό και οι ενορίτες και λοιποί προσερχόμενοι.
 
Το τρίτο που αφορά την εμποροπανήγυρη, είναι ευθύνη του δήμου Ηλιουπόλεως και από εκείνον προγραμματίζεται και γίνεται κάθε χρόνο.
 
Δεν έχουμε πληροφορίες περί αυτού.
 
Σε συζητήσεις όμως που έγιναν, εκφράσαμε την άποψή μας ότι εφόσον γίνεται η λαϊκή αγορά για τρόφιμα, δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει η η εμποροπανήγυρις, με τα προβλεπόμενα μέτρα αποστασιοποίησης και με την διάθεση περισσότερων δρόμων πιθανώς για τους μικροπωλητές.
 
Η λογική έχει εξοβελιστεί από τη ζωή και τις αποφάσεις των υπευθύνων. Το ζήσαμε σαν διωγμό της πίστεως και των πιστών την Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο.
 
Το ζούμε και πλέον στο ότι 10 άνθρωποι μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλούν και να τρώνε, όμως δεν μπορούν να πιαστούν χέρι-χέρι να χορέψουν, ακόμα και αν τα χέρια τους μπορεί να είναι καθαρισμένα με απολυμαντικό και οι αποστάσεις πρόσωπο προς πρόσωπο από την συνήθη έκταση των χεριών, ξεπερνούν το 1,5μ πλάγια και πολύ περισσότερα μέτρα σε ευθεία γραμμή.
 
Τώρα αν πούμε ότι η απόσταση σε διπλό ή τριπλό κυκλωτικό χορό είναι μικρότερη του 1,5μ, τότε από όσα μας έχουν πει οι επιστήμονες, ο κορωναϊός δεν κολλάει στα μαλλιά και τα ρούχα και δεν εκπέμπεται από αυτά.
 

Βοήθειά μας η Αγία Μαρίνα 

Προβλήθηκε 744 φορές

 Νέες Συντονιστικές Επιτροπές των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ηλιούπολης

Σας ενημερώνουμε ότι, από τις Εκλογές της 10ης Μαρτίου, εξελέγησαν οι Νέες Συντονιστικές Επιτροπές των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ηλιούπολης και οι Εκπρόσωποι στη Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αθήνας.

Βράβευση Διακριθέντων Προπονητών  στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων και Εκπαιδευτών, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Μίκης Θεοδωράκης"