Δήλωσις Αρχιμανδρίτου Σεραφείμ Δημήτριου,
ενόψει της πανηγύρεως της Αγίας Μαρίνης.
 
Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να μιλάμε και να καταλαβαίνουμε ελληνικά. 
 
Σήμερα με ιδιαίτερη ένταση, αλλά και τις προηγούμενες μέρες δεχόμαστε ερωτήματα για το αν θα γίνει ή δεν θα γίνει το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας.
 
Η απάντησή μας είναι ότι η εορτή της Αγίας μας, θα τιμηθεί κατά πάντα και διά πάντα.
 
Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι με τον όρο πανηγύρι, εννοούνται τρία ή και περισσότερα διαφορετικά πράγματα. Στην περίπτωσή μας, το πανηγύρι διακρίνεται σε εκκλησιαστικό, παραδοσιακό και εμπορικό. 
 
Το πρώτο, περιλαμβάνει λατρεία και προσευχή. Υπεύθυνη είναι η εκκλησιαστική κοινότητα και θα γίνει κανονικά σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.
 
Το δεύτερο, το παραδοσιακό, που στην περίπτωσή μας διοργανώνεται από την εκκλησιαστική κοινότητα, θα γίνει κανονικά όπως έχει ανακοινωθεί και με τους όρους που έχουν προβλεφθεί για τα μέτρα αποστασιοποίησης.
 
Προς τούτο θα υπάρχει ζωντανή μουσική και τις δύο μέρες και θα γίνει μόνο παρουσίαση αντικριστών χορών από λαογραφικό όμιλο, εκτός αν διατάξει απαγόρευση στους μουσικούς η πολιτεία. Δεν προσκλήθηκαν οι τοπικοί σύλλογοι για να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς και θα αποτραπούν από αυτό και οι ενορίτες και λοιποί προσερχόμενοι.
 
Το τρίτο που αφορά την εμποροπανήγυρη, είναι ευθύνη του δήμου Ηλιουπόλεως και από εκείνον προγραμματίζεται και γίνεται κάθε χρόνο.
 
Δεν έχουμε πληροφορίες περί αυτού.
 
Σε συζητήσεις όμως που έγιναν, εκφράσαμε την άποψή μας ότι εφόσον γίνεται η λαϊκή αγορά για τρόφιμα, δεν υπάρχει λόγος να μη γίνει η η εμποροπανήγυρις, με τα προβλεπόμενα μέτρα αποστασιοποίησης και με την διάθεση περισσότερων δρόμων πιθανώς για τους μικροπωλητές.
 
Η λογική έχει εξοβελιστεί από τη ζωή και τις αποφάσεις των υπευθύνων. Το ζήσαμε σαν διωγμό της πίστεως και των πιστών την Μεγάλη Εβδομάδα και όχι μόνο.
 
Το ζούμε και πλέον στο ότι 10 άνθρωποι μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλούν και να τρώνε, όμως δεν μπορούν να πιαστούν χέρι-χέρι να χορέψουν, ακόμα και αν τα χέρια τους μπορεί να είναι καθαρισμένα με απολυμαντικό και οι αποστάσεις πρόσωπο προς πρόσωπο από την συνήθη έκταση των χεριών, ξεπερνούν το 1,5μ πλάγια και πολύ περισσότερα μέτρα σε ευθεία γραμμή.
 
Τώρα αν πούμε ότι η απόσταση σε διπλό ή τριπλό κυκλωτικό χορό είναι μικρότερη του 1,5μ, τότε από όσα μας έχουν πει οι επιστήμονες, ο κορωναϊός δεν κολλάει στα μαλλιά και τα ρούχα και δεν εκπέμπεται από αυτά.
 

Βοήθειά μας η Αγία Μαρίνα 

Προβλήθηκε 398 φορές

Λαϊκή Συσπείρωση Ηλιούπολης: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το Κέντρο Υγεία Ηλιούπολης

Κλιμάκωση του αγώνα ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ενέργεια, αναστολής της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην πόλη, μετατρέποντάς το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμού του Covid 19, από την μεριά της κυβέρνησης και του υπ. Υγείας.

Κινητοποίηση Συλλόγων και Φορέων στο Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης

Την κλιμάκωση του αγώνα ώστε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε ενέργεια, για την αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας στην πόλη, μετατρέποντας το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμού του Covid 19, απαίτησαν με μαζική κινητοποίηση οι φορείς της πόλης.

Κι.Π.Η. : ''Αγώνες δεκαετιών, που δόθηκαν από πολλούς και εξακολουθούν να δίνονται,  δικαιώνονται!''

Το ΣΤΕ με την υπ’ αριθμόν 2313/2020 απόφασή του: Ακυρώνει την την με αριθμό 81299/5913/ 9.11.2016 απόφασης της ασκούσας καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με τίτλο «Έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων του έργου “Ανάπλαση ρέματος Πικροδάφνης από Λ. Βουλιαγμένης έως εκβολή”».

Ο Δήμος Ηλιούπολης προχωρά σε δωρεάν και κατ’ οίκον, συναρμολογούμενους οικιακούς κάδους ανακύκλωσης

Καλούμε τους δημότες Ηλιούπολης να εκδηλώσουν την επιθυμία τους και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής, με δεδομένο ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με τελικό στόχο σταδιακά να υπάρχει ένας κάδος σε κάθε σπίτι.

Βανδαλισμοί στα γραφεία του Γ.Σ.Ηλιούπολης

Νυκτερινές ώρες λοιπόν την 13 Ιανουαρίου 21, «στόλισαν» τα φρεσκοβαμμένα γραφεία του συλλόγου μας και τους πέριξ κοινόχρηστους χώρους με το λογότυπο τους, έσκισαν αναρτημένο ενημερωτικό υλικό και έσπασαν το γραμματοκιβώτιο.