Η Πόλη που Θέλω 
 
Η Αγία Σοφία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και σύμβολο του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας.
 
Δυστυχώς η σχετική απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αποτελεί έκπληξη. Έπειτα από τις μεθοδεύσεις της τουρκικής κυβέρνησης , το τουρκικό ΣτΕ ακύρωσε το διάταγμα του 1934 –το οποίο έφερε την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ – σύμφωνα με το οποίο οριζόταν το καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως μουσείο.
 
Η απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί πλήγμα για τη σημαντική ιστορία του μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενός μνημείου με θαυμαστή αρχιτεκτονική και εμβληματικό χαρακτήρα από το Βυζάντιο μέχρι σήμερα. 
 
Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης και του Προέδρου της χώρας για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι μια κίνηση σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που έχει ανάγκη σήμερα η ανθρωπότητα και δείχνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την επιστροφή της Τουρκίας στο οθωμανικό παρελθόν της.
 
 
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις φωνές αυτών που εναντιώνονται στις επιδιώξεις της τουρκικής κυβέρνησης και του Προέδρου της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, και ζητάμε να παρέμβει η διεθνής κοινότητα, όπως εκφράζεται θεσμικά μέσω της δομής των Ηνωμένων Εθνών που εστιάζει στην προστασία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιά, της UNESCO, ώστε να μην προχωρήσει η τουρκική κυβέρνηση στα επόμενα σχεδιαζόμενα βήματά της για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
 
 
Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω» στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθεί το παραπάνω κείμενο ως ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου της Ηλιούπολης.
 
Για την Πόλη που θέλω, 
 
οι δημοτικοί σύμβουλοι 
 
• ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ 
• ΑΜΟΥΡΓΙΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
• ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
• ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 

Προβλήθηκε 570 φορές

 Νέες Συντονιστικές Επιτροπές των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ηλιούπολης

Σας ενημερώνουμε ότι, από τις Εκλογές της 10ης Μαρτίου, εξελέγησαν οι Νέες Συντονιστικές Επιτροπές των Οργανώσεων Μελών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ηλιούπολης και οι Εκπρόσωποι στη Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αθήνας.

Βράβευση Διακριθέντων Προπονητών  στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων και Εκπαιδευτών, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης "Μίκης Θεοδωράκης"