Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη: «Και τζαμί να γίνει η Αγία Σοφία δεν πρόκειται να πληγεί η κυριότητά της»

Εντός των τειχών 17 Ιουλίου 2020

Για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη όπου προεξήρχε στην σημερινή Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Μαρίνης συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ισπανίας κ. Πολυκάρπου και πλαισιωμένος από ιερείς ενοριών της Αττικής. 
 
Ο Ιερός Ναός και οι πιστοί τήρησαν τα μέτρα πρόληψης από τον νέο κορωνοϊό.
 
Κατά το κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Βρεσθένης μίλησε τόνισε ότι: «Και τζαμί να γίνει η Αγία Σοφία δεν πρόκειται να πληγεί η κυριότητά της» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε «Προσευχόμαστε όλοι να επανέλθει στην αρχική της μορφή χωρίς να θέλουμε το κακό της γείτονος χώρας». 
 
Σε άλλο σημείο μίλησε για την Αγία Μαρίνα και ανέφερε: «Η Αγία Μαρίνα μαρτύρησε με μαρτύριο αίματος και μας δείχνει ότι, πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες στη ζωή μας. Αυτοί που δεν πιστεύουν στην Ανάσταση απλά φυτοζωούν. Πρέπει να έχουμε ελπίδα στον κύριο μας Ιησού Χριστό και πίστη στην Αγία τριάδα».
 
Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς για την παρουσία τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης τους ιερείς που προσήλθαν ακόμα και από ενορίες εκτός της Αττικής καθώς και τους παριστάμενους τοπικούς φορείς.
 
Το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί προς την Αγία Μαρίνα και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της στους γύρω δρόμους.
 
 
Φωτορεπορτάζ – Γιώργος Φερδής 

Πηγή  

Προβλήθηκε 1202 φορές

Επιστολή προς κ.Ευστάθιο Ψυρρόπουλο, Δήμαρχο Ηλιουπόλεως σχετικά με γιορτή Αγίας Μαρίνης

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, πάντοτε χαίρετε. Αφού Σας ευχηθούμε καλή δύναμη στο ευθυνόφορο έργο Σας, θέλουμε να Σας προσκαλέσουμε να παρευρεθείτε στην εορτή της Αγίας, κατά το διήμερο που πανηγυρίζει η ενορία μας.

Χειροπέδες σε 49χρονο που ''ρήμαζε'' καταστήματα σε Άλιμο, Αργυρούπολη, Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2026 στον Άγιο Δημήτριο, λίγο μετά την τελευταία του εισβολή σε κατάστημα της περιοχής, όπου άδειασε την ταμειακή μηχανή.

Γλυφάδα - Ηλιούπολη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών από σχολεία και καταστήματα

Τέλος στη δράση μιας καλά οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που είχε γίνει ο «εφιάλτης» σχολείων και καταστημάτων στα νότια προάστια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακό στην Αττική: Δύο μεγάλα έργα στο τραπέζι - Παράκαμψη Κηφισού και σήραγγα Ηλιούπολης με ορίζοντα το 2035

παρουσίασε την Τετάρτη σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, με τις παρεμβάσεις να βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο προτάσεων και τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης να φτάνει –υπό προϋποθέσεις– έως το 2035.