ΟΧΙ στο νέο Προεδρικό Διάταγμα και την Περιβαλλοντικη μελέτη, που θέτει σε κίνδυνο το φυσικό περιβάλλον του Υμηττού.
 
Είναι ολοφάνερο ότι με το πρόσχημα των επενδύσεων και της ανάπτυξης παίζονται άσχημα και επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος των πολιτών, του περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Το νέο Προεδρικό Διάταγμα για τον Υμηττό, η αναβάθμιση του Κέντρου Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ, όπως και τα σχέδια της επένδυσης του Ελληνικού, αλληλοσυνδεονται και είναι ξεκάθαρα αρνητικά, επιβλαβή και προβληματικά.
 
1. Έχουμε αναλογιστεί πόσο θα υποβαθμίσει την πόλη μας αυτή η λεγόμενη επένδυση του Ελληνικού; Τι είδους κυκλοφοριακή, αστική και  περιβαλλοντικη επιβάρυνση θα υπάρξει στην πόλη μας;
 
2. Τι οφέλη θα έχει η Ηλιούπολη από αυτήν την επένδυση του Ελληνικού; Μας θέλουν κάποιοι εκτός, για να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη ο Δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού αλλά και ο Δήμος Αλίμου και Γλυφάδας;
 
3. Πόση οικονομική και εμπορική επιβάρυνση θα δεχτούν οι μικρομεσαίοι έμποροι και καταστηματαρχες της Ηλιούπολης από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστηματα της επένδυσης του Ελληνικού;
 
Είναι λυπηρό πάντως πως, όταν πρόκειται για ουρανοξύστες, καζίνο και μαγαζιά τυχερών παιχνιδιών μιλάμε για ανάπτυξη, ενώ όταν αφορά σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικά ιδρύματα, στέγες απόρων και παιδικούς σταθμούς, τότε κάνουμε πως δεν ακούμε. 
 
Είναι όμως επίσης λυπηρό που για το θέμα αυτό, επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων, μην έχοντας ξεκάθαρη και σαφή θέση, απλά θολώνουν τα νερά για να δημιουργούν εντυπώσεις. 
 
Ο Υμηττός, όπως και ο χώρος του Ελληνικού, αποτελούν βασικό περιβαλλοντικο χάρτη και πνεύμονα οικολογικής ισορροπίας όχι μόνο για τα νότια προάστια αλλά για όλη την Αττική. 
 
Αν δεν αποφασίσουμε επιτέλους να προτάξουμε και να προασπιστουμε τις κοινωνικές μας ανάγκες, να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον, να διεκδικούμε τις καλύτερες συνθήκες ζωής για την πόλη μας, να είμαστε υπεύθυνοι και σοβαροί ως πολίτες, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Ως πότε, εντέλει, θα αδιαφορούμε για την ποιότητα της ζωής μας;..
 
Φώτης Χρυσουλάκης.
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 649 φορές

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.