Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε την  Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, στον Καρέα, στη μνήμη των πεσόντων Αρχιπυροσβεστών Μαλούκου Δημητρίου και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, του Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρου, καθώς και του Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκου Δημητρίου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, στις 22 Ιουλίου 1998.
Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Παναγιωτόπουλο εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, συνεπικουρούμενο από τον Πατήρ Χαράλαμπο, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού  της Αγίας Μαύρας, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.
Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, o Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Βάγιας, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γεώργιος Δημόπουλος και εκ μέρους του ΣΠΑΥ ο Δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος. 
Επίσης στην τελετή, εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, παρέστησαν ο Διοικητής 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Δημήτριος Τζαμάλης, ο Διοικητής 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Σπυρίδων Παυλογεωργάτος, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, εκπρόσωποι των Δήμων Ηλιούπολης, Βύρωνα, Καισαριανής, Βάρης - Βούλας – Βουλιαγμένης και Κρωπίας, μέλη του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Ομάδων του Υμηττού, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και των ενώσεων αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και πλήθος συναδέλφων.

Πηγή  + φωτογραφίες (εδώ)

Προβλήθηκε 633 φορές