Πάμε λοιπόν στο θέμα που προκύπτει κάθε χρόνο σχεδόν και έχει να κάνει με την ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από άνθρωπο που σχετίζεται με την κυβέρνηση, και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.
Το πιο στενάχωρο σε όλα αυτά δεν είναι οι αντιδράσεις αυτών των δυο ανθρώπων αλλά τα σχόλια από μερίδας του κόσμου που ακολούθησαν αυτών των δηλώσεων.
Ακούστε λοιπόν Ελληνάρες μου εσείς που κατηγορείτε τον Αντετοκούνμπο για αχαριστία και σχετίζεσθε μάλιστα με τις δηλώσεις των Καλέμου και Βελόπουλου.
-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν χρωστάει ΤΙΠΟΤΑ στην Ελλάδα. Γεννήθηκε, μεγάλωσε εδώ με τον φόβο ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον απελάσουν.
-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μέχρι τα 18 ήταν ένας άνθρωπος δίχως χαρτιά, καμία ταυτότητα, καμία ιθαγένεια, καμία προοπτική για το μέλλον παρότι όπως αναφέραμε γεννήθηκε εδώ και την μοναδική χώρα που ξέρει για πατρίδα του είναι η Ελλάδα.
Και θα είχε παραμείνει αν δεν ήταν η παικτάρα που είναι. Τόσο υποκριτικό; Να βγάζεις χαρτιά σε ένα παιδί γιατί παίζει μπάσκετ και όχι σε ένα παιδί που μεγάλωσε στην χώρα σου, πήγε σχολείο, μιλάει την γλώσσα σου, παρέλασε τιμώντας τους νεκρούς σου, που τον μόνο ύμνο που ξέρει είναι τον Ελληνικό και να μην μπορεί ούτε εξετάσεις να δώσει για το Πανεπιστήμιο.
Όταν ο Αντετοκούνμπο έκανε παρέλαση με την ελληνική σημαία – ΦΩΤΟ
-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προτίμησε να σηκώσει την Ελληνική σημαία ψηλά όταν άκουσε ότι γίνεται ντραφτ παρότι ήξερε ότι πλέον δεν έχει κανέναν ανάγκη αυτός και η οικογένεια του. Προφανώς δεν το έκανε για λόγους εντυπωσιασμού αλλά γιατί έτσι ένιωθε.
O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο NBA | Από τους πάγκους στους δρόμους ...
 -Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αρνήθηκε να υπογράψει πάνω στην Ελληνική σημαία λέγοντας ότι στην σημαία δεν υπογράφω ποτέ τιμώντας την Ιεροσύνη της.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τσολιαδάκι με την ελληνική σημαία ...
-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όταν του είπε ο Ολαντίπο ότι θα κάνουν σπουδαία πράγματα με την Εθνική Νιγηρίας μαζί γύρισε και είπε: Εγώ είμαι Έλληνας.
-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όταν τον ρώτησαν τι θα ήθελε ένα μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας η ένα πρωτάθλημα στο ΝΒΑ απάντησε χωρίς καμία σκέψη: Μετάλλιο με την χώρα μου.
-Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παρότι ζει στην Αμερική προσφέρει σημαντικές φιλανθρωπίες στην Ελλάδα και στην γειτονιά που μεγάλωσε.
Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Τι ακριβώς είπε ο Αντετοκούνμπο που είναι ψέματα. Το βίωμα του εξέφρασε. Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών. Αλήθεια δεν είναι;

Ότι για ένα άνθρωπο με το δικό του χρώμα τα πράγματα είναι δύσκολα; Αλήθεια δεν είναι; Η ανοίγουν οι πόρτες για τα πάντα στους μαύρους στην Ελλάδα και δεν το ξέρουμε.
Που ακριβώς είναι η ανακρίβεια του Αντετοκούνμπου και το ανθελληνικό παραλήρημα;
Ποιοι σηκώνουν το χέρι και κατηγορούν τον Αντετοκούνμπο. Ο Βελόπουλος με τα χειρόγραφα του Ιησού και που πάνω στην βιασύνη να εκφράσει αυτό που ήθελε έγραψε και λάθος τρομάρα του. Ο Καλέμης που είναι και στο Υπουργείο παιδείας στον τομέα για τους πρόσφυγες;
Εσύ Έλληνα μου που επί 10 χρόνια έβαζες στην βουλή την Χρυσή Αυγή και τώρα έβαλες τον Βελόπουλο. Διαφορετικά τα 2 κόμματα; Καμία διαφοροποίηση. Ο Βελόπουλος απλά εκφράζει το ρητό: Θέλει η….. να κρυφτεί και χαρά δεν την αφήνει.
Δυστυχώς η Ελλάδα κατακλύζεται από Εθνικισμό και όχι από Πατριωτισμό:
-Ο Πατριώτης αγαπάει την χώρα του. Είναι έτοιμος να θυσιαστεί για αυτή άμα χρειαστεί αλλά αν δει ένα παιδί να πνίγεται ορμάει να το σώσει στην θάλασσα και δεν περιμένει να δει αν είναι μαύρο, κίτρινο η πράσινο. Δείχνει με κάθε τρόπο τι σημαίνει να είσαι Έλληνας. Αγάπη για την πατρίδα, φιλοξενία και βοήθεια προς τον αδύνατο. Ναι μεν να υπάρχουν κανόνες αλλά και ανθρωπιά παράλληλα.
Σίγουρα πολλές φορές Έλληνες έχουν νιώσει την αδικία της ίδιας τους της πατρίδας έναντι των ξένων. Στα επιδόματα και σε κάποιες άλλες παροχές. Πολλοί άνθρωποι που υποστηρίζουν τέτοια φαινόμενα έχουν δίκιο. Το λάθος τους όμως είναι στον ποιον κατηγορούν. Δεν φταίει η μάνα που διασχίζει σε ένα σαπιοκάραβο το Αιγαίο με το παιδί στην αγκαλιά της αν το κράτος της δίνει επίδομα. Δεν σου κλέβει ο πρόσφυγας τα λεφτά. Η πολιτεία είναι αυτή που πρέπει να βρει την καλύτερη λύση για να αμβλυνθούν οι διαφορές και οι αδικίες.
Ο Αντετοκούνμπο είτε ενοχλεί κάποιους είτε όχι εξέφρασε μια πολύ μεγάλη και πονεμένη αλήθεια. Και πριν κοιταχτείς στον καθρέφτη και πεις εγώ δεν είμαι έτσι, κοίτα λίγο τον διπλανό σου.
Το να φροντίζεις και να βοηθάς δεν είναι θέμα αν εισαι Αριστερός η δεξιός; Αν απέναντι σου εχεις άνρθωπο με άλλο χρώμα από το δικό σου: Είναι θέμα ανθρωπιάς.
Για το τέλος και αφου είδατε τις φωτογραφίες πιο πάνω καμαρώστε Ελλάδα στις παρακάτω και αναρωτηθείτε ακόμα και εσεις που δεν μισείτε αλλά ειστε επιφυλακτικοί: Είστε ίδιοι με αυτούς;
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ, κείμενο που λέει "protothema.gr @protothema 23 Ιουλ Αντετοκούνμπο: Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, δύσκολη κάποιου το χρώμα του δικού μου δέρματος>> ζωή neam City 34 ΘΕΜΑ Αντετοκούνμπο:
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο που λέει "KONSTANTINOS KALEMIS @kkalemis Απάντηση στους χρήστες @onwntas, @Vasilei22421495 και @protothema και δεν ειναι ανθρωπος μαλακας αραπης του κερατα ειναι 2:05 π.μ. 24 Ιουλ 20 Twitter Web App"
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που κάνουν σπορ, κείμενο που λέει "Βελόπουλος Κυριάκος Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ @velopky ΕΙΠΑΜΕ:ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΙΕΣΑΙ, ΦΙΛΛΕΛΗΝΑΣ(ΜΠΟΡΕΙΣ NA ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ MKO ΚΛΠ)ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΆ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ! ΑΠΟΔΕΙΞΗ; Αντετοκούνμπο:Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος @ellinikilisi neam 34 City"
 
Μιχάλης Σταμουλάκης

Πηγή  

Προβλήθηκε 902 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.